2009. március 20., péntek

Köszönetnyilvánitás

Emelem virtuális kalapom a blogom olvasói előtt! A mai napra nem igazán terveztem hosszú bejegyzést, s nem is hetemet értékelném, ami csodás volt. Arra még várnotok kell. Csak szeretném megköszönni mindazoknak a kedves ismerőseimnek a névnapi köszöntésemet akik megtették. Nagyon jól esett. S azt kell hogy mondjanom hogy ez egy jó névnap volt. Dehát ami Jó-val kezdődik az rossz nem lehet. Szóval köszönöm nektek a jókivánságaitokat, az apróbb nagyobb ajándékokat. S köszönöm hogy eszetekbe jutottam. Amúgy azért is lelkendezek ennyire mert a tavalyi névnapom eléggé rossz volt.. Lásd az archivumba azaz dodi blogprojekt 1.0. Szóval most fantasztikus volt. Köszönöm mindenkinek mégegyszer. S remélljük hogy végre meghozzuk azt a várva várt meleget. S most lássuk egy kicsit a nevem eredetét, jellemzését, becézését.
A József névnap a naptárban a március 19.-napot kapta. Ehhez a naphoz kötődik a régi néphagyományban a meleg beköszönte. A jól ismert ritmust mindenki ismeri: Sándor József Benedek, zsákban hoznak meleget.." A naptárban nem szereplő névnapokban sem szűkölködik ez a névnap. Ezen napok Április 7, Május 1, Augusztus 28, Szeptember 18.
A név jelentése:Isten gyarapítson! Ebből már gondolhatjátok is hogy héber eredetű név.
S most szakítsunk pár gondolatot a név elemzésére. Hogy mit érdemes tudni, vagy miről árulkodik ez a név a viselőjéről. Mert ugye mindenki tudja hogy nomen est omen azaz a név köteleze. Tehát a József személyiségi jegyei:

A József név érzékeny, álmodozó és intuitív egyéniség kialakulását segíti, aki fogékony a különféle mûvészeti ágak iránt. Viselõi sokkal inkább használják az érzékeiket, mint az eszüket, de megérzéseik sokkal erõsebbek és pontosabbak, mint az emberek többségének. Az pénzügyek igen távol állnak a Józsefektõl, ezért ritkán részesülnek tehetségükhöz és a munkájukba fektetett energiához méltó anyagi elismerésben.

Becézései:
Józsi, Józsika, Jóska, Joci, Jocika, Jocó, Dodi, Dodó, Dodika

Idegen nyelvi változatai:
Joseph (angol)
Josef (cseh)
Jooseppi (finn)
Józef (lengyel)
Josef (német)
Giuseppe (olasz)
Jose (portugál)
Iosif (román)
José (spanyol)
Josef (svéd)
Juszuf (török)
Giô-sép (vietnam)

Köszönöm mégegyszer a szűk körnek a köszöntéseket, s köszönöm a türelmet hogy végigolvastátok írásomat. Az érdemi irásomig még várni kell, de legyetek türelemmel. Addig is vigyázzatok magatokra s élvezzétek egymást. A mihamarabbi viszontolvasásig sziasztok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése