2012. december 23., vasárnap

Karácsoniy felütés :)

Üdvözlet a kedves olvasóknak, s azoknak akik két bejgli recept között az én oldalamra tévednek!

Végre megérkezett az első hófátyol, ezúttal majdnem összejött az anderseni fehér karácsony. Vélhetően azonban holnapra a maradék kis réteg is latyak formájában köszön vissza :/ De ennek ellenére legyen hitünk :) mikor ha karácsonykor ne :)
  S ha már itt tartunk, mindenki szép lassan karácsonyi hangulatba kerül, lassan tán hozzám is becsörtet, mert bevallom őszintén még abszolút nincs ilyen hanglatom.
   Idén szokásomtól eltérően az ajándékokat is időben elkészítettem, így az órákig tartó csomagolási szertartáson is túl vagyok már. S lelki szemeim előtt már dereng az a kép amikor is a delikvens ajándékozott a századmásodperc tört része alatt tépi ketté az én órákig komponált művemet :) Ohh isteni.. :D
  Szóval ott tartok hogy készülök a nagy karácsonyi napra :) s mint egy kisgyerek izgalmasan várom az estét, a hatalmas lakomát, az ajándékozást. Kíváncsi vagyok ki mivel lepi meg a másikat, kinek nem fog tetszeni az ajándéka (lelövöm a poént Anyunak :) )
  Kíváncsi vagyok hogy milyen lesz a vacsora :) Finom lesz-e a halacska, vagy épp iszapizű :) S a vacsora mellé dukáló bor vajon gyimilcses lesz vagy savas? :)  Szóval leginkább a kíváncsiság férkőzőtt be az érzéseim közé.



Ma előkerestem a régi izzósort, mivel ilyenkor külön népi játék szokott lenni a hibás izzók megkeresése :) gondolván megelőzve ezt a versenyfutást idén előre hozom ezt a procedúrát. Hamar megtaláltam gyermekkorom sztárját, a szabvány dugaljal ellátot (ilyen ékesítette a régi vasalónkat is) lengyelpiacos karácsonyfa izzósort. Tudjátok ezt a színes kis gyertya formájú izzókat tartalmazó példányt.
  Hihetetlen mi módon össze volt gabalyodva a kicsike, így jó fél órát eltöltöttem a madzsagok kihámozásval. Eztán következhetett a teszt. Lelkesen bedugtam a kicsikét a konnektorba, s vártam hogy felcsendüljön a fényár, ez azonban nem következett be, az égősor némán hallgatott.
  Nosza kezembe vettem a régi zseblámpát és sziszifuszi munkával végigpróbáltam melyik izzó lehet a ludas.. Kisvártatva aztán szembesültem vele hogy két égőcskének lába kélt... Ekkor pánikba estem mint Zámbó Krisztián az X faktorban... de szerencsére anyu kisegített két kincstári darabbal. Nem is tudom honnét sikerül elővarázsolnia két működőképes izzót :) becsavarva őket, máris bekövetkezett a csoda :D Az izzósor teljes pompájában felvillant.
   Orcámra ekkor elégedett mosoly ült ki, igen még működik ez a múzeális darab :) S elégedetten felszereltem a szobámba :) hátha meghozza az áhított karácsonyi hangulatot.
 
Minden esetre kedves olvasóim, ezúton szeretném megköszönni nektek a sok kedves szót, építő kritikát, s hogy ide ide pillantottatok. Kívánnék mindenkinek békés, boldog, kellemes karácsonyt, vigyázzatok magatokra, s legalább ezekben a napokban élvezzétek egymás társaságát, s mosolyogjatok sokat :P :P
            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése