2011. május 2., hétfő

Így készült...

„Ne kérdezd tőlem, mit – miért fotózok – s fotóztam. De azt sem, honnan jöttem, s merre tartok. Csak nézd meg jól a képeim! – a választ megkapod.” – Pádár Sándor

SZEvasztok CADves olvasók! Most a nagy tanulásban csak azért ragadok klaviatúrát, hogy verbuváljak pár szavazatot a fotópályázatomra.
   Az IPonComputer egy fotópályázatot hirdetett az egyre nagyobb tért nyerő facebookon. A pályázat témája a technika és természet volt. Így ilyen képeket lehetett küldeni.
  Miután megneszeltem az eseményt, természetesen következett a téma kogondolása. Első befutó ként  nem is olyan régen fotózott "erdei telefon" ugrott be, tudjátok ami az erdő közepén van és az erdészek vadászok azzal kommunikálnak. Aki nem tudja hogy mi az annak itt egy kép :) 
Híradós doboz
  Sajnos azonban ezt a tárgyat nem sikerült jól lefotóznom, s a híradós doboztól nem várhattam a sikert, így visszamentem egy későbbi időpontba a tett helyszínére, de akkor már nem volt ott a telefon :( Lehet egy szarvas épp sms-t írt vele :)
hült hely..

 Így hát a fiaskók után, újabb témát kellet vadásznom, persze szép lassan a sablonos témák elfogytak, mint pl naplementében a nagyfeszültségi távvezeték.. Laptop a mező közepén, vagy épp telefon a fűben :) Ekkor ismét csak oda került elém az ihlet, ugyanis egy esős napon, a házunk előtti távvezetékre szállott egy galamb.. majd mivel egy galamb nem galamb, az oszlopon kihelyezett "lokátorra", áliász t-home (leánykori nevén modultechnika, születési nevén meg Bakony-tv) szállott a párja :) Így már lehetett turbékolni :) Dodi meg rohant is a fényképezőgépért :)
Udvarlás
Az özönvíz vége



Kábelbarát
  Aztán végül valahogy ezt a témát is elvetettem, s úgy gondoltam hogy megpróbálom a facebook egyre nagyobb térhódítását bemutatni, valami állati képpel.
  Persze míg az ez az ötlet szépen bemasírozott a fejembe, számtalan egyéb 'sablonos' kép is megfordult a fejemben, példának okáért pár gondolat:
győri rendező
  A célalanynak persze nem egy olyan könnyen idomítható, domesztifikált állatott választottam mint a cica, kutya, hanem valami igazán kihívót :) Így esett a választásom az a Campus Kacsáira, melyek megfordulnak az egyetemen, aranyparton, áradáskor a Laposon, és még a víztorony utcában is..
Kacsa wellnesztócsában

   A kép elkészítését azonban egy nagy probléma nehezítette. A kacsák ugyanis teljes mértékben hidegen hagyja a Facebook, és egy csillogó ipon... Íme egy kép hogy mi megpróbáltuk :D


A készülék


Így hát ismét agyalás következett, hogy mégis mi legyen a nevezett kép.. Persze a verseny zárásának határideje egyre csak közeledett. Mi pedig Kokóval mondván hogy házi kacsára nem lövűnk, így megpróbáltunk más kacsákat becserkészni, így hát kibaktattunk az Aranypartra. De ott sem jártunk kacsa ügyben sikerrel :) 
   Végül aztán egy morózus pillanatban behasított a fejembe, hogy jó jó igazi kacsa nem jött be, de mi lenne ha egy kitömött kacsát fotóznánk :) Mivel azonban kitömött gácsér nem állt rendelkezésre, így maradt nagyim porcelán kacsa párja. Sose gondoltam volna hogy a szobámat díszítő szobrocskának egyszer még hasznát veszem :)
  Miután a téma nagy nehezen összeállt, következhetett a megvalósítása. Ezt egybe kötöttük egy kellemes kis Borostyáni ebéddel :)
   A fotózáshoz még egy vicces adalékanyag (E350), míg próbáltuk a megfelelő képet megkomponálni, az egyik házból kifutott hozzánk egy néni és a következő párbeszéd zajlott le köztünk:
Néni: Fiúk mit csináltok? Itt vannak a galambok?
Mi: Egy fotópályázathoz készítünk képet, melynek a címe "technika és természet"
      és hát kacsákat fotózunk
Néni: Miért nem fotóztok igaziakat? 

A néni minden bizonnyal tudhatott valamit, biztos a világháborúban kacsavadászként szolgált. De mi eme tapasztalatok hiánya okán, megelégedtünk a porcelán kacsapárral. Miután a kép beágyazódott a memoriakártyába,s mi megtömtük gyomrunkat, következett a megfelelő fotó kiválasztása.
   Végül a kis lakógyűlés ami a zsüri volt, úgy határozott hogy ez a legjobban sikerült képünk, így hát ezzel neveztünk.
Technika és természet 

A kép fogantatási körülményei után, most hozzátok fordulnék CADves olvasók, látogatók. Nektek csak öt perc munkát, és két kattintást jelent ez a kis kérés. Arra kérnélek titeket hogy egyrészt szavazzatok a képre a http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150162127481230&set=a.10150150493501230.284525.200938511229&type=1&theater- címen. ( A dolog pikantériája hogy előbb a klubbot kell lájkolni)
  Másrészt pedig arra hogy terjesszétek a "felhívást". Még egy napig lehet szavazni ;) és minden lájk számít :) Jelenleg a 48 helyen vagyunk, ami nem rossz :)
    Minden szavazatot előre és utólag is köszönök :)

Remélem tetszett ez  a rövid kis írásom, hamarosan már tényleg magamról fogok énekelni nektek, mert a Dodi B közép már hiányolja a krónikákat :) DE vannak dolgok amik még nem blogba érettek, és vannak olyanok amik meg már túlérettek :) Szóval lassan el kell kezdeni felgöngyölíteni a dolgokat :) Addig is türelmet kérnék tőletek :)
   Minden jót kedves olvasóim, vigyázzatok magatokra, élvezzétek a tavaszt és egymást, és ne bízzatok a nőkben :) A mihamarabbi viszontolvasásig Sziasztok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése