2009. december 24., csütörtök

Kis Karácsony I fejezet

Emelem virtuális kalapomat Kedves olvasóim előtt!

Eljött ismét a Karácsony. Lassan de határozott léptekkel közeleg az új esztendő is :) Szóval a csupa csuppa ünnepben nehéz megtalálni a blogspot. comot :) De azért mégis kísérletet teszek a szent délelőttőn, hogy szaporítsam a szót :)
  Azt hiszem a Karácsony valahol az ajándékvásárlásnál kezdődik. Ez mindenki számára nagy feladat, mert mindenki igyekszik szeretteinek megfelelő meglepetést gyártani, s ajándékozni. Különösen nagy feladat ez számomra is :) Én ugyanis tipikusan az utolsó pillanatban vásárlő férfiember vagyok :) Ennek aztán több előnye is van szerintem :) Első és legfontosabb hogy senki nem fitathatja fel időnek előtte az ajándékot. Persze ezalól kivétel is akad, anyukám személyeben, akinek valahogy mindig sikerült felfitatnia :P 
   Aztán a másik előnye, hogy ilyenkor már nagyon körmömre ég a viasz, s valahogy a legjobb ötleteim ilyen feszült helyzetben kerekednek. Így ha valaki ajándékában meg vagyok szorulva, ilyenkor aztán beletódulnak agyamba a meglehetősen furcsa ajándékötletek :P 
  Szóval miután megvettem az ajándékokat, következhet a második fázis, a csomagolás :) Tudni kell hogy utálok s nem tudok csomagolni :) S haszontalannak is tartom, mert az ünnepi lázban, a bejglitől felpuffadva úgyis mindeki széttépi az ajándék csomagolását :) Rosszabb estben az ajándékot is :P
   Szóval idén egy kivétellel nem igazán csomagoltam be az ajándékokat, mondhatjátok hogy lustaság :P de szerintem így jó :) S elméletemet megindoklom a zöldek felhívásával is :) Hogy mennyi fát kell ilyenkor kivágni :P 
  Na jóó lehet hogy a felháborodott kommentek miatt, még septiben becsomagolom az ajándékokat :P


Igazából számomra a Karácsony egy nagyon vegyes ünnep, vannak nagyon szép emlékeim, de vannak nagyon keserűek is. Szóval mindig valahogy lutri hogy mit is hoz a karácsony :)
  De amitől mégis emlékezetes, s titkon várt ünnep számomra azok a következőek :)


Kiskoromba apu mindig meghozta a fenyőfát, ahogy valaki mondta "élőhalott fát". Azért élő mert igazi, s azért halott mert már kivágták :) Szóval a fa megérkezése után közös program volt a fatalpba helyezése. Ami során míves káromkodások hagyták el a család száját, mert hát nem igazán talált a fenyő a lyukba, s ha bele is talált itt ott csáléskodott :) Aztán némi lesarabolt kérekkel való kiékelés után egyenesbe került :)
  Ekkor rákerülhettek a díszek :) Ami nem volt nagy kiihívás sose, mert a közös fenyőfadiszítés során, az általunk nagy gondal felpakolt díszeket, anyu mindig átrámolta :) Így nagyából a fenyődiszítés izgalmait ki is ölte belőlünk :P

  A másik izgalmas jelenet az izzósor megkeresése volt. Amit olykor a google earth sem talált meg :) Majd a jó öreg lengyelpiacos, sorbakötött izzósoron ami persze annyira össze volt gubancolodva hogy Nagy Sanyi gordiuszi csomója cincogba bújhatott el melette, szóval ezen a kaotikus izzóláncon megkeresni a hibás égőt :) Tudjátok ha egy kiég akkor a többi sem ég :) Ezt aztán olykor fűszerezte az a tény hogy több is romlásnak adta a fejét :) 

  Miután vévigspekuláltuk az égősort, s a hibákat elhárítottuk következhetett a szaloncukorkötözési eseménysor. Ezt is nagyon élveztem :) Főleg mert elkészült cukrokat mindig jól összekubancoltam szállítás közben :) 

  Már persze azokat a cukrokat amik odaértek a fához :) Mert útközben azért megéheztem :) S jó néhány cukorovics a gyomromba lelte pusztulását :) De hát legalább a hal sem unatkozott :P

  Izgalmas esemény szokott még lenni a karácsonyi vacsora elkészítése. Nálunk erre jól bevett szokások vannak, s általában a Karácsonyi asztalon fellelhető a hal, megtestesülése halászlé, és rántott hal formájában, illetve a húsos káposzta, bár ezt mi csak gombócos káposztaként hívjuk :) Amolyan családias neve ez :P
   Szóval ott tartottam hogy külön atrakció szokott lenni a hal. Ami december 23-án kerül a fürdőkádunkba egy amolyan utolsó úszkerálás erejéig. Ekkor külön feladat a hal örzése :) Bár ezt sosem értettem :) Miért kell örízni :P 

  Aztán 24-én következik a ritusos halgyilkolás. Kisgyerekek most mennyetek ki s nézzétek a reszkessetek betőröket :P  Szóval a hal legyilkolása, ami nem igazán egyszerű feladat :) Sosem felejtem el azt a karácsonyt amikor a leütött hal még leugrott az asztalról s életre kelt :) 
  Miután aztán harmadszori nekifutásra sikerült legyilkolni az uszonyost, következhetett a feldolgozása. Ami szerintem egy nagyon gusztustalan folyamat. De szerencsére ezt sosem én végeztem :) Aztán nagy nevetések is szoktak lenni a halhólyag előkerülésekor :) Föleg miután a szexuális forradalom felnyitotta pubertás szememet :P

  Szóval miután a hal a levesbe került s a bejgli is készülőben volt, következhetett egy kis pihenés :) Ilyenkor aztán a család, az előőrsként elkészített Zserbóval bevackolta magát a televizió elő, s hosszas vita után kiválaszotta a megfelelő műsort :) 
  Szóval a délután a pihenéssel telt, rákészülés a vacsorára :) Ami a Karácsony második nagy durranása szokott lenni :) Amikor összeül a család, s olykor lejöttek Nagyiék, és együttesen elfogyasztottuk a vacsorát :) 

Majd következhetett az ajándékok kibontása, s a fa megcsodálása :) Ugyanis ilyenkor volt szabad bedugni előszőr az izzósort :) Szóval igazán atraktív látvány volt, s ez a látvány mindig gyermeteg énemet ébreszti fel bennem :)
  Aztán éeklés és bejglievés, s egy kis ücsörgés a nappaliban, majd következhetett az esti filmezés :) Ami gyakran alvásba fordult át :)

Aztán ahogy minden, az évek során a Karácsony is változott, mind szokás, mind a hagyományos értelmében. S valahogy a hozzá tartozó szimbólumok, s klisék is változtak. Többek között a fenyőfát leváltotta a műfenyő. Ami kevésbé rejteget kihívásokat magában :) Mert hát nem kell belefaragni a talpba, így elmarad a káromkodós rítus :) Aztán nem is tud felgyulladni :) Bár lehet hogy fel tud :P De ebbe nem mennék bele :P S mellesleg mindig ugyan azt az arcát mutatja :) Így nem lehet azt mondani hogy az idei fenyőfánk a legszebb :) Azonban a változatosságra most is akad ok, hiszen anyu jóvóltából minden évben más díszáradatban csillog :)

  Aztán a lengyelpiacos égő is kiment már a divatból, így hát mi is szép lassan új égősort (sorokat) vásároltunk, amiknek szerencsére szintén megvan a fent említett jó tulajdonságaik :) Így ez az izgalom megmaradt :)
  A fenyőfa díszítése továbbra is napirenden maradt 24-én, s a digitális korszak előretörésével Karácsonykor már nem Kazettán üvöltöt Jambó Jimmi :), végre digitális élményben hallgathattuk az Ave Mariát :) És a Jinngle Bellst, amire ekkor már akartlanul is ölni lehetett, hisz november közepe óta mindenhonnét ez a muzsika szűrődött ki :)

  Sajnos idővel a karácsonyi havazás is elmaradt, s ma már szinte mediterrán idő van december 24-én. Elég csak most kinéznünk. Lassan olyan meleg lesz ilyenkor hogy a narancsot a diófáról is letéphetjük :) Szóval sajnos a hideg, a karácsonyi hógolyózás, délelőtti rohangálás a hóban kimarad :(



  Aztán lassan a Kis család is ráeszmélt, hogy bizony a halat érdemesebb a boltban jobb létre szenderítettni a hentes bácsival (bár nem tudom h a halaspultnál lévő ember is hentes-e? :D) Többek között azért is mert a kis dodi szeme világát meg lehet kímélni az ugráló döglött hal látványától :) ( S csoda h nem szeretem a halászlét:P) Így idővel a halörzés is kimaradt a karácsonyból :) 

   De persze számtalan új dolog áramlott a régi szokások helyére :) Például az ajándékok csomagolása, és eldugványozása, a közös sütés főzés. Vagy hogy a vacsora mellé mindig én szervírozhatom az ünnepi bort :) 

 Sajnos aztán idővel a nagykarácsonyok is elmúltak :( S ezek azért néha hiányoznak. Jó volt hogy mindig lejöttek nagyiék, vagy átsomfordáltak a rokonok .) S ilyenkor együtt voltunk , s ha nem is volt mindig tökéletes a karácsony, mindig átjárta a szeretet gondolata :) S akik igazán fontosak nekünk, azokkal ezen a napon kicsit jobban éreztettük szeretetünket :)
  

Az idei karácsonyt Kedvesem tette eddig emlékezetessé, mivel ugyanis ilyenkor mi is távol vagyunk egymástól, így ajándékainkat előre adjuk át. Idén egy fantasztikus előkarácsonyban volt részem, s az ünnepi hangulatból számomra már csak a fenyőfa hiányzott. Nagyon jó volt, mert tényleg úgy éreztem magam mint ha a saját kis családomban lennék. A lurkók és a fa hiányzott egyedül :)
  Este vizsga után, találkoztunk Kedvesemmel, majd közös főzés vette kezdetét. Ami igazából az ő keze munkáját dícséri, mert én nem igazán segédkeztem. A karácsonyi menü: Szalonnába tekert virslifalatkák, és rizs volt :) Desszertként pedig dodi féle habos gyümölcs :) 

  S míg készült a finom pecsenye átadtuk egymásnak az ajándékainkat :) Kedvesem ajándéka ismét nagyon célt talált, ugyanis nagyon tetszik a tőle kapott Szerelem c könyvecke. Amiben különféle szerelmes gondolatokat summáznak, megfűszerzve aranyos kis rajzocskákkal. Szóval romantikus lelkemnek tökéletes ajándék :) Emelett persze kaptam még finom mézeskalácsot :) és egy jófajta vörös bort :) pontosabban Rosé-t :) Amihez ugye még mindig nincs megfelelő Rozés poharam :)
  Szóval az első ajándék nagyon jól esett, s mindemelett az este is nagyon kellemes volt :) A vacsora pedig mint lenni szokott nagyon finom lett. Szóval itt meg is ragadnám a lehetőséget hogy megköszönjem neked Gyönyörűm a csodás vacsorát és a meghitt előkarácsonyt.

  Ez azért is megható számomra, mert eddig még nem volt részem ilyen Karácsonyban. S az külön emeli az ünnep fényét hogy Kedvesem meghívott magukhoz, hogy Karácsonyozzunk együtt :) Ezek nagyon jól estek, s nagyon szívmelengető érzés, hogy már szinte családtagként gondol (gondolnak) rám :)

  Szóval azt hiszem az idei karácsony is különleges lesz számomra, s remélem az est folyamán hasonló élményekkel gazdagodok mint tavaly :) Aki pedig nem tudná hogy miről volt emlékezetes a tavalyi ceremónia az lessen ide :P  (hoppá nem írtam a Karácsonyról :) Dőre dolog :P )


  Bejegyzésem végére, mivel bejglilelsőm ismét tátong, s lassan kezdődik a nagyfilm a tv-be, szóval bejegyzésem végére pedig előadnám hogy mit kívánnék Kedves olvasóimnak, s szeretteimnek :)

 Minden kedves és kedvetlen olvasómnk Békés Boldog, Kellemes, Áldott, Bejgliben bő, Kreditben gazdag, Meghitt, Karácsonyt kívánnék. 

 A többség után pedig a számomra fontos individumoknak is küldenék egy virtuális rénszarvas kivánságot :) Aztán ha a Jézsuska is olvassa a blogomat, mert biza senki sem írt levelet neki :) Szóval ha olvassa a blogomat, akkor talán jövőre megkapjátok ezeket :P Bár az is lehet hogy idén, elvégre estig van idő :)
  Szóval vegyük sorra ismerőseimet, vagy akik fontosak számomra: )
  
Anyukámnak ugyan azt kívánnám mint tavaly, kevesebb gondot és több örömet s sok sok kitartást (bár az azt hiszem megvan nála :) ) Majongba pedig jó lapjárást :P 


   Nővéremnek egy karrót kívánnék, s ha ahhoz a karróhoz a katonai ügyézsségre kell menni hát akkor uccu :) Lényeg hogy legyen humora :P No meg szeresse :P A többi úgyse érdekel senkit :P Szóval a megfelelő karrót kívánnám neki :P Meg egy jó zsíros állást :) ( s ezalatt nem a töpörtyűsütödét értem :P) Jah meg hogy légyszíves idén már kapjam meg azt a "maróesztergát" :)



    Kedvesemnek sok boldogságot kívánnék, s hogy legyenek sikeres vizsgái, sikerüljön a vezetése. s hogy nagyon sok sok élményt éljünk meg együtt. Sok sok Kullancsos ölelést :) 


Zöld Bambinak: kívánnék egy húú mit is kívánjak :P Azt hiszem lassan meglesz neki mindene :P Szóval azt kívánnám hogy mindig mosolygjon, s hogy legyen ilyen mint most, mert ő az aki mindig vidáman üdvözli az embert :) Eszembejutott :) Sok Barcás gólt, s BL döntőt nekik :) (ott úgyis idén a Bayern nyer :P)
   
SzöSznek: Sikeres vizsgákat s sok kreditet kívánnék :) 


Stokinak: Sok SzöSzt :P (Na jó egymást nem lehet kívánni :D) Szóval Martenzites gépészes karácsonyt, amik bővelkednek a szép eredményekben.


Nándinak: Egy jó zsíros állást kívánnék. Szintén ide vonatkozó opció hogy nem a töpörtyűsütődét :) Jah meg persze a tavalyi ide is vonatkozik ,egy jó kis bögyös csajt, akin levezetheti az energiáit :) Mert hát "egy barátnővel kinyílik a világ"


S ha már Márton, akkor Marcinak mit kivánjak?! Tavaly jó átlagot imádkoztam neki a fenyőfára, idén azt hiszem valami mást kéne :) Lesz ami lesz én azt az óhajtott angyalt kívánnám neki :) Vagy ha ez nem jó akkor esetleg osztozok vele a maróesztergán :P


Petyának egy akciós Krazt kivánnék :) S hogy legyen sikeres vizsgaidőszaka a háta mögött :) S hogy elérje azt amit szeretne, s ha ez a bölcsések mesgyéjén van akkor oda kívánnék neki sok kitartást. Meg hogy végre dzsidzsamentesítse a blogját :P

"Kandúr" Bandinak, egy megfelelő lányzót kívánnék, s a pókerba sok kézbe osztott ász párt :) De inkább azt a megfelelő woment, akinek ismét vehet mobiltartót :) Szóval valami helyes kis nőszemélyt :) 


Melcsynek: Kellemes Karácsonyt, meg sok boldogságot, s kicsit előreszaladva feledhetetlen Szilvesztert. S hogy Pintyő szeresse kicsiny lelkét, s sose lássuk Melcsyt szomorúnak :) Mert neki is a mosoly áll a legjobban :)


Medvének: Itt lenne az ideje hogy megkapja azt a WRC-t amivel a húsvéti nyúszi meglógott. Húú hogy lobogott a füle :) Szóval a WRC-t. De ha az nem teljesülne akkor sok Sutilos pontot :P 
 

Szaktársaimnak s az egyetemistáknak pedig  Kreditekben gazdag karácsonyt, s sikeres vizsgák sorát :)


S hogy én mit óhajtanék?! Hát egy nyugodt, békés Karácsonyt. Semmi mást nem kérnék, csak hogy az ünnep szerény hajlékunkba is ünnep legyen. Tudom kedves Jézsuska, hogy a Legó egyszerűbb kérés volt, de most igazán erre vágynék. Remélem teljesíted kivánságom. Köszönöm szépen előre is.
  
Most pedig zárnám blogom áradatát, hamarosan újabb krónikákkal jelentkezek :) Legyetek jók, vigyázzatok magatokra, teljen kellemesen az ünnep nektek is, vigyázzatok magatokra, s óvatosan a bejglivel :P 
  A mihamarabbi viszontolvasásig sziasztok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése