2010. december 9., csütörtök

Mikulási móka

 

 

 

Emelem virtuális kalapom blogom olvasói előtt! Mint minden évben így most is a november szorosan követi a december. Ez a hónap igen igen dúskál üneppekben, hiszen röktön az elején ott kacérkodik a Mikulás nap. Ilyenkor rendszerint mindenki igyekszik megajándékozni valami kis apró csokitartalmú ajándékkal szeretteit, ismerőseit. Mivel azonban a csoki világpiaci ára is emelkedést mutat, így idén csak a legszűkebb baráti kör kapott meglepetés tőlem. Persze nem vagyok rest, és rátok is gondolok Kedves olvasóim. Ezúttal a vizsgaidőszak közelsége miatt amúgy is rátok fér egy kis humormorzsa.  Így hát minden CADves Olvasómnak Boldog Mikulást Kívánok. A továbbiakba lássuk hát hogy  a mikuláscsomagok piacán milyen újdonságok lelhetők fel..

  Íme tehát a 2010-es Mikulás csomag színe java, ti is készüljetek fel klassz ajándékokkal jövőre.

 

19_Mikulabacsik_TJ.popup

 

Nyolcféle Mikulás-csomag napjainkból:

1. Gyorséttermi csomag: az egyik hazai gyorsétteremlánc dobhatja piacra a pletykák szerint, a magyaros menün felbuzdulva. Tartalma: egy nagy burgonya mogyorós drazséval, két sajtburger rénszarvasos csomagolásban, Light Kóla mikulásos pohárban, valamint egy darab szaloncukor ízű gépfagylalt.

 

2. Gazdaságos csomag: A spórolás fontos, és az áruházak gondolnak ránk. Ez a csomag jutányos áron a következőket tartalmazza. Egy darab Mikulás-formájú ezüstpapír, belül csokoládéízzel, két darab élelmiszer jellegű tejszelet egy zacskó keménycukorkával, valamint egy hozzá tartozó fogorvosi utalvánnyal. Figyelem, a csomag nyomokban mogyorót és mandulát tartalmazhat... de nem fog!

 

3. Világgazdaságos csomag: Vélhetően kuriózumszámba megy majd néhány év múlva a történelmet megörökítő csomag. Tartalma: a hazai banki mentőcsomag részletei, félfamentes, újrahasznosított papírra nyomtatva, egyik oldal vékony csokoládéréteggel csorgatva.

 

4. EMO-csomag: A divattal haladni kell, ez alól a szülők sem lehetnek kivételek. Ha gyermekük haja huzamosabb ideje a szemébe lóg, és lila foltokat is észlel benne, ezt a csomagot válassza. Egy darab hosszú hajú szomorú Mikulás, kis kiszerelésű hajlakk és körömlakk egy darab koponya alakú csokoládéval. A csomag tartalmát egy Gillette-pengével emelheti.

 

5. Celebcsomag: Az ajándékok tervezésekor sajtóhírek szerint jelen volt a kereskedelmi csatornák kreatív igazgatósága is. Tartalma: Terry Black mikulásforma, egy Donatella-szelet, egy csomag Annácska cukor - mert az olyan édes -, valamint egy darab eredeti Norbi rudi.

6. Turulcsomag: Az édességgyárak kreatív igazgatói a kuruc.infoval együttműködésben készítették el az "igazmagyar" Mikulás csomagját. Tartalma: egy darab ősmagyar Mikulás, kezében nyereg alatt puhított hús. Sámán csokoládé varázslatos ízzel, egy sokkoló, és egy összecsukható Árpád-sávos zászló.

 

7. Kormánycsomag: Az épp regnáló kormányzat is kidob várhatóan a napokban egy csomagot, ráadásul nem megszorítót. Tartalma: Gyurcsány formájú tejfigura, kormánypárti hatalom-kártyacsomag a három év összes miniszterével, valamint egy csomag szegfűízű töltött cukorka.

 

8. Felsőoktatási csomag: Rólunk sem felejtkeztek el a marketingesek, csomagunk egyes hírek szerint az egyetemi ajándékboltokban lesz kapható, tartalma: Neptun alakú figura keserű csokoládéból, "ingyen szabadulhatsz be második vizsgára" kártya, egy darab dianás cukorka, valamint egy kettes vodka.

 

 

Gazdasági válság ide vagy oda, az embernek pénz kell decemberben, hogy megajándékozhassa szeretteit. Ha pedig igaz ez az alapvetés, ahhoz munka is kell. No, de a csoportos leépítések korában munkát? Hát, volna épp egy, nevezetesen az áruházi Mikulás! A kérdés, hogy alkalmas vagy-e erre?

 

Neme?
a. Férfi (5 pont)
b. Nő (0 pont)
c. A diagnózis szerint egyik se. (-10 pont)
d. Neme? De! (-5 pont)

Melyik leírás illik leginkább az Ön testalkatára?
a. Vékony (0 pont)
b. Átlagos (5 pont)
c. Mackó (10 pont)
d. Könnyebb átugrani, mint megkerülni. ( -10 pont)

Mit tud Ön a Mikulásról?
a. Jóságos öregapó, aki megajándékozza a gyermekeket. (5 pont)
b. Piros a rucija és szakálla van (0 pont)
c. Gyerekeket ültet az ölébe, és ad nekik cukrot. (-5 pont)
d. Azt, hogy nincs. (-10 pont)

Mi volt a legközelebbi kapcsolata a Mikulással?
a. Gyermekkoromban hittem benne, és ma is jó rágondolni. (10 pont)
b. Nincs kapcsolatom vele, amúgy is öreg már hozzám. (0 pont)
c. Kiskoromban megsimogatott az áruházban, aztán mivel anyu megverte, többet nem láttam. (-5 pont)
d. Egyszer írtam neki levelet, de nem válaszolt. (-10 pont)

Honnan származik a Mikulás figurája?
a. Szent Miklós legendájából. (10 pont)
b. Azt is valami colagyár találta ki. (0 pont)
c. Innen, a szomszéd szobából. (-5 pont)
d. Nem érted, hogy nincsen? (-10 pont)

Összegzés:

20 pont felett: Te vagy a Mikulások gyöngye. Szereted a gyerekeket, de nem betegesen, nem rombolod szét senki lelkivilágát, te valószínűleg a pénzed is meg­kapod majd a munkáért. Ha még nem lenne Mikulás, biztosan rólad mintáznák.

0-20 pont közt: Hát, rezeg a léc. Javaslom, hogy csak mosolyogj, néha kurjantsd el, hogy ho-ho-ho és adj szaloncukrot a gyermekeknek! Akkor nem lesz baj.

0 pont alatt: Eszedbe ne jusson Mikulásnak lenni! Egyrészt, mert összetörheted a gyermekek lelkét, ha elárulod, hogy nem létezik! Másrészt, mert lehet, hogy aberrált vagy... esetleg még pedofil is. Na, azért nagyon ne keseregj! Hómunkásnak talán még így is jó leszel...

 

mikulasok

 

 

 

Remélem jól szórakoztatok idei kis humorszaloncukromon. Hamarosan mint ígértem hosszabb hangvételű írással jelentkezem a 12 hét krónikájáról. Addig is legyetek jók, vigyázzatok magatokra, és ne feletkezzetek meg a szavazásról sem :)

  A mihamarabbi viszontolvasásig legyetek jók, vigyázzatok magatokra, élvezzétek egymás társaságát. A következő írásomig sziasztok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése