2009. szeptember 4., péntek

Órarend

Emelem virtuális kalapom blogom olvasói előtt! Kicsit elhallgatott klaviatúrám sercsegése, de ennek elég egyszerű oka van. Győrőtt ugyanis más időszámításban zajlanak az események, s sokakkal ellentétben mi már augusztus 31-én megkezdtük az izzitást a szemeszterre. S így ezért, meg persze megfelelő eszköz, azaz internet nélkül nem tudtam nektek alkotni. De most mindent szép lassan bepótólok. Úgyhogy mogyorót bekészíteni s induljon a krónika...
Mivel elindult az új félév, így akarva akaratlanul is azzal inditanám a szeptemberi blogszezont, hogy megosztom veletek az órarendemet. Szóval lássuk csak lássuk, hogyan módósul Dodi fogadóórája :)

HÉTFŐ:

Hétfőn még nem igazán izzult az oktatás, ahogy Kóbór tanár úr mondja "ekkora fejetlenség is csak a Széchenyin lehet", így a hétfői napról nem is igazán tudok beszáolni. Eme hétkezdő napot három veterán órával töltöttem meg, Matekkal, Hő és Áramlástan II vel és Elektrotechnikával. Ezekre a tárgyakra így nem is szaporitanám gondolataimat, majd meglátjuk mit alkotunk belőle :)

KEDD:

Belső égésű motorok szaknyelve aktuális motorfejlesztési tendenciák területéről(NGB_BM001_1): A keddet ezzel a hangzatos tárgyal nyitom. Az elődaó pedig Gál Péter tanár úr. A tárgy németül bonyolódik, az Audi Hungária tanszék gondozásban. A hangulata nagyon bizalomgerjesztő, amolyan kedd reggeli vidámság. A témaarzenál pedig szintén érdekes, az oktatók pedig komolyan véve a tárgyat, mégis lazán fogják az ékszíjjat, szóval egész mókás kis tárgyról van szó. A dolgot kicsit nehezítik a nyelvi hézagog, de a családias csoportban (10 fő) még a jobb németesek között vagyok. Szerintem nem válik hátrányomra hogy végül bennthagytam a kosaramban ezt a tárgyat. Érdekes lesz, s hasznos is jövőbéli terveimhez, pályámhoz.


Az előadó(k): Gál Péter
Az előadók óratartása: 9,3
Tárgy nehézsége:4,3
Óra színvonala: 9,1

Számítógépes modellezés és tervezés I(NGB_AG006_1)Ez az órám 11:20 tól 14:30 ig tart. Ez a tárgy a gépszerkezettan I és II re épül. A rajztudásunkat ezúttal a számítógépen csillogtathatjuk meg. A rajzmesteri szerepet pedig a jólismert Kóbór "királyok vagyunk" József tanár úr kapta meg. Ő próbálja átadni a szintén családisa 12 fős csoportnak a Catia rajzprogram alapjait. Szintén jó hangulató órák lesznek. A számítógépes modellezés pedig nagyon érdekes, s minden bizonnyal nehéz tárgy is lesz. Az első óra alapján azonban "nagy király" lehetek benne :) Szóval nagyon tetszett hogy végre nem a papíron kellett szüttyögni, s a gépen lényegesen egyszerűbb megrajzolni egy bonyolultabb alkatrészt is.
Az előadás érdekes, néha vicces, Kóbór tanár úr pedig igyekszik minket megtanítani a legjobbakra. Kicsit zavaró volt hogy egyből belecsaptunk a lecsóba s önálló munkát kellet csinálnunk, de hát ez EGYETEM nem bölcsöde :)

Az előadó(k): Kóbór "Nagy király" József
Az előadók óratartása: 7,6
Tárgy nehézsége:7,5
Óra színvonala: 8,3

A modellezést követően tudásaimat a matematika gyakorlattal frissitem fel. Horváth Tamás előadásában. Hát erről szintén nem tartanék hosszú elmélkedés. Az egészben csak Stoki társaságát élveztem :) Ezen felül a szokásos unalmas matekóra feeling :) Úgyhogy nem is taglalnám a keddi utolsó órámat :) Hatkor aztán letettem a lantot, s szabadidős tevékenységeimnek hódoltam...
Az előadó(k): Horváth Tamás
Az előadók óratartása: 6,5
Tárgy nehézsége:7,8
Óra színvonala: 4,3

SZERDA:

Hő és Áramlástan II(NGB_AG004_2): A tárgyat Baracskai Melinda tanárnő tartja, aki Író Béla főhőmarsall szárnysegédje. A tárgy már veteránnak számít mivel másodszor vagyok kénytelen felvenni a kurzust. A tavalyi 47 elcsípett pont után, remélem idén sikerül az 50 pontos határt túlszárnyalnom, vagy esetleg egy megajánlott jeggyel abszolválnom hőáram tanulmányaimat.
Ahogy Melinda tanár nő tavaly óta nem sokat változott, még mindig a hajára csipteti a mikroportot :) úgy a tárgy követelménye sem módosult alapjaiban. A zh-k teljesítése melett még egy házifeladat megírásá, és 50 pont megszerzese jogosít fel a vizsgára. Így mondhatjuk hogy a négy kredencért meg kell dolgozni.
Az óra eléggé unalmasan tellt, s hát Melinda magyarazata sem volt épp hallható, úgyhogy egy hallókészüléket be is szerzek eme élvezetes órára.

Az előadó(k): Barancskai Melinda
Az előadók óratartása: 4,1
Tárgy nehézsége:7,6
Óra színvonala: 6,1

Gépipari automatizálás II(NGB_AJ005_2): Elmésebb olvasóim kitalálhatták hogy ez a Gépipari automatizálás I folytatása. Szervesen ráépül hát az előző félév tanulmányaira. S a tanulás titka ugyebár hogy gyorsabban tanuljunk mint ahogy felejtünk. Az órát Kóbór "királyok vagyunk" tanár úr tartja, néha kiegészülve Pintér "Practing" József tanúr úrral.
A tárgy jellegéről annyit mondanék hogy eléggé száraz, s unalmas. S valamilyen szinten érdeklődés kell hozzá. Relékkel, vezérléssel, PLC-kell, s hasonló gyönyökkel foglalkozunk.
A délutánt még ezen tárgy gyakorlata zárta, ami az első hetekben természetesen, megfelelő elméleti fundamentum hiányában elmaradt, így nyugodtan hangolhattunk az esti programra :)
A négy kreditpontért a laborokról tisztességes jegyzőkönyv leadása, illetve a zárthelyi jó szüretelése a teljeítendő norma.

Az előadó(k): Kóbor "királyok vagyunk" József, Pintér "Practing" József
Az előadók óratartása: 7,6
Tárgy nehézsége:8,1
Óra színvonala: 7,2

CSÜTÖRTÖK:

A csütörtöki nap, már előre kivívta magának a halálcsütörtök nevet. Többek között mert ez a leghúzosabb napom, s olyan ínyencségek kaptak itt helyet mint a Matek, Méréstechnika, stb..
Ráadáusul gyors egymásutánban 8 tól 13:00 ig órán gubbasztok. De vegyük górcső alá a dolgokat egyenként.

Méréstechnika (NGB_AJ007): A tárgyat Solecki "pff" Levente tartja. Róla annyit kell tudni hogy mindenről el tud beszélni kivéve az anyagról, s hogy a félévközi hangulatot
levéllel megalapozta. Az óra Csütörtökön 9:40 től-11:10 ig vagy ameddig Tanár úr abba nem haggya tart :)
A tárgyról nem igazán tudok mit mondani. A hivatalos írás szerint, mérési fogalmakkal, eljárásokkal, mérőeszközökkel fogunk foglalkozni. Az órán nagyon kell figyelni, egyrészt hogy kimazsolázzuk a Szoleczki krónikából hogy mi is a tárgy eszenciája, másrészt hogy ne vesszünk el a temérdek dologban. Ismerőseim véleményei alapján ez egy egészen izzadságos tárgy lesz, ebben a véleményben az első óra is megerősített. De majd meglátjuk, remélem benne leszek a kevesek társaságában :)

Az előadó(k): dr Solecki "pff" Levente
Az előadók óratartása: 4,5
Tárgy nehézsége:7,6
Óra színvonala: 5,3


Gépészeti rendszertechnika: (NGB_KV002_1):A négy kredites tárgyat, Szauter [neki még nincs beceneve] Ferenc és Nagy "kezitcsókolom" Vincze tanár úr tartja. Rajtuk kivül még sok vendégelőadó szinesíti a tanmenetet.
A tárgy során rendszertani fogalmakkal, időben váltakozó, determinikus és stohasztikus fügvényekkel fogunk foglalkozni. Szóval eléggé száraz dolgokkal :)
Az aláírás feltétele a zh megírása és a laborgyakorlatok teljesítése.

Az előadó(k): Nagy "kezitcsókolom" Vincze, Szauter Ferenc
Az előadók óratartása: 7,2
Tárgy nehézsége:7,4
Óra színvonala: 7,5

Járműszerkezetek:(NGB_KV008_1): Ezt az órát szintén Szauter Ferenc tanár úr tartotta. 14:40-től 17:00 ig kisérhettük figyelemmel a bevezető órát.
A négy kredites tárgy keretein belül megtanulhatjuk a járművek főbb alkotóegységeit, ezeknek a felépítését , tengelykapcsolók, motorok működését. Menetdinamikai egyenleteket és egyéb érdekes dolgokat..
egtudhatjuk a különféle járműfelépitmények ok-okozati összefüggéseit. Bepillanthatunk a motorokba, közlőművekbe, diferenciálművekbe s egyéb autós ínyencségekbe.
Az első órát kicsit megzavarta a teremben uralkodó nagy meleg, minden esetre Szauter tanűr úr mindent megtett hogy érdekessé varázsolja az órát. Sok mindent megtudtunk a menetdinamikáról és a légellenállásról is gyarapíthattuk tudásunkat. A négy kreditpont megszerzeséért itt is végre kell hajtani 5-6 laborgyakorlatot.
A tárgy amúgy nem tűnik olyan nehéznek, de lehet hogy idővel erről majd másképp vélekedek. Azt hiszem az ilyen jellegű tárgyakhoz van affinitásom, de hát ezért is választottam a járműgépészetet :)

Az előadó(k): Varga Zoltán, Szauter Ferenc
Az előadók óratartása: 7,9
Tárgy nehézsége:6,5
Óra színvonala: 8,1


Modern társadalmak:(NGB_TT006_1) Ez egy amolyan kétkredites csemege. S ezen tárgy abszolválásával le is tudom a humán ismereteket :) Az óra csütörök este 18:00-tól 19:30 ig tart, ahol is gazdasági politikai, szociális ismereteket szerezhetünk, hogy mégis műszaki értelmiség legyünk.
A tárgy követelménye viszonylag egyszerű, vagy bennvagy az összes órán s írsz egy könnyed kis tesztet, vagy egy 5-6 oldalas dolgozatot adott témában, amit a gazdászlányok kijavítanak :) vagy elmész vizsgázni. Azt hiszem ahogy ez lenni szokott ezzel a két kredites nyavajával nem is lesz különösebb gondom.
Az előadó dr Szakál Gyula elsőre nagyon jó fejnek tűnik, s előadásmódja is humoros. Szóval már ezért is szeretnifogjuk az órát Stokival és Bandival.

Az előadó(k): Szakál "sokanvagyunk" Gyula
Az előadók óratartása: 8,4
Tárgy nehézsége:2,1
Óra színvonala: 8,4

PÉNTEK:

Járműmotorok I (NGB_KV006_1): A pénteki napon kapot helyet ez az óra, s ezzel dinamikusan zárom a hetet. 9:40-től 12:00-ig a szívemnek kedves A4-es előadóban, ahol télen majd szépen átfagyunk :) kerül megrendezésre ez tárgy. A tárgyat az Audi Hungária Belső égésű motorok tanszék gondozza, s az oktatók között Antal Attila, és Gál Péter szerepelnek.
Az elméleti órákon ahol megtanulhatjuk a járműmotorkkal szembeni követelményeket, az alapvetó motorikus jellemzőket, a dugattyús motorok főméretezési alapegyenleteit, s még egyéb nyalánkságokat, kiegészitik az anyaghoz kapcsolódó laborgyakorlatok.
A tárgy eléggé száraznak, de ugyanakkor nagyon érdekesnek is mondható. Engem nagyon le tud kötni az ilyen, s már attól is bizsereg az agykérgem ha bármilyen motorról van szó.
Az előadó(k): Antal Attila, Gál Péter
Az előadók óratartása: 6,5
Tárgy nehézsége:6,7
Óra színvonala: 7,2


Szóval ez lenne az első hét benyomása, szigoruan szakmai szemmel, s amolyan Dodi perspektivával. Kissé szárazabb volt a téma, de remélem a következő bejegyzésem sokkal üditőbb lesz számotokra. Minden esetre köszönöm hogy türelmesen végigolvastátok az órarendemet, hamarosan ismét jelentkezek pár míves krónikával, addig is kihegyezem virtuális tollamat :)
A mihamarabbi viszontolvasásig, legyetek jók, vigyázzatok magatokra, élvezzétek egymás társaságát. A következő írásomig sziasztok

1 megjegyzés:

  1. Drága Dodi!

    A Gyulának van beceneve: "gótikus félisten". :-) Szil, Csillu és jómagam szólítottuk mindig eképpen egymás közt. Mókás figura amúgy, speckós javítási módszerekkel. :-)

    Érdekes olvasmány volt ez az írásod. Nagyon drukkolok Neked, hogy sikerüljön mindent teljesíteni!!! A titok szerintem ehhez: szorgalom, kitartás, és persze némi szerencse.

    VálaszTörlés