2009. szeptember 5., szombat

III. évad

Hamarosan vége a nyárnak, már évek óta huszadika után egyből rám tör ez az érzés. Előre hallom az elsárgult levelek roppanását a talpam alatt, érzem a bőrömön az egyre hűvösödő éjszakákat, látom az erőtlen, tompa napsütést, és hamarosan mindenestül átesünk az őszbe.

Olyan ez, mint amikor kiviszed a lánynak a következő sört, és már csak az üres poharat találod.

Egy új év, mindig új reményeket kelt, időhöz kötött változások, az éjféli harangszóra eltűnő csalódások, kezek a kezekben, örvénylő érzelmek, elfelejtett szerelmek.


Emelem virtuális kalapom blogom olvasói előtt! Mint tudjátok előző irományomból Győrőtt átugorva a regisztrációs hét áldásos bulizását, egyből megkezdődött a tanítás. S ezzel kapcsolható össze a mostani bejegyzésem.. Szóval vágjunk is bele a krónikába...

Mint tudjátok ez már a
harmadik évad lesz Győrőtt. A jól megszokott helyen vagyok fellelhető, a víztorony utcában, amely azért remélem messze földön híres.
Elvégre ismerősem néhányszor résztvettek külö
nféle mókákon ebben a szerény kis lakásban. Igazából az eddig eltött epizódokra nem lehetett panaszom, hisz mindig nagyon jól éreztem magam itt. S sokszor mondogatom el magamba hogy "ha ezek a falak mesélni tudnának.." Bizony sok krónikát énekelnének meg a kopott tapétáink.. Pl.: Szájli-Kuwi osztásokat, nagy szerdai dzsemburikat, Nándi kockulásokat, jópár szilveszteri s egyéb mokát, rengeteg csaj megfordult a berkeinken belül, Márton kollega úr is tiszteletét tette nálunk... Aztán mindenkori kedvesem is gyakori vendég lett.. Szóval sok sok emlék köt majd ehhez a csendes nyugodt albérlethez.

A harmadik évadra sem lesz panaszom. Legalábbis ami az előhangokból lecseppent számomra. Ezúttal ismét öten vesszük fel a tanmenetet. A jó baráttá lett Bandival, a kissé még mindig idegenkedő Ádámmal, és jól ismert komával Haj
mival, illetve egy gépész sráccal, aki a jövő héten költözik be.
A teljes létszám több dolgot is magával hoz, egyrészt nem lesz vendégágyunk, s másrészt mindig lesz valaki a lakásba, ami kicsit a romantikus együttléteket késleltei majd kedvesemmel. Viszont cserébe valahol ott lesz az állandó jó társaság, ami a jó hangulattal párosulhat. Hajmi személyében pedig ismét egy régi gimmis cimborával gyarapodtunk, amit azért többre értékelek mint az egyetemi komákat. Valahogy hagyományörző vagyok :)

A beköltözést vasárnap megejtettük Hajmi jóvoltából autóval indultunk útnak, s előbb Szellemet költöztettük be a külső kollégiumba, majd mi is útba vettük lakásunkat.

Itt aztán gyorsan kipakoltuk a tarisztyánkat, elhelyeztük az eszközöket. Szép lassan mindenünk a helyére került. Ekkor már csak a dekorációs elemeket kellet felszerelni a helyére, s lakásunk ismét régi fényében pompázott.
Szerintem nagyon lakályos lett az új kiegészítőkkel. Visszakerült egy új nép motivúmos falvédő, a Mária kép mellé, érdekes elegyet alkotva a Playboy naptár, a falamra pedig a különféle pószterek. Köztük Rolandtól lízingelt BMW-s kép, illetve a Lapos különféle plakátajai. Hajmi pedig felszerelet egy Szállitó3-as pósztert, én pedig a vitorlásom rögzítése után a térképemet is felszereletem. Mint utóbb kiderült hibásan, mert egyik éjszak, nevezetesen kedden aláhullot. ezzel egy második takaróréteget képezve testemen :) De ez külön história..

A beköltözéssel együtt jártak az átalakítások is. Ezek közül a legszembetűnöbb a vízcsöveink cseréje. Végre kicsit jobban folyik a víz a zuhanyzóban. Így egész barátian meg lehet tisztulni az egyetem porától. A jövő hét folyamán pedig egy új hűttővel is gyarapodunk, mivel a régi, amit felteetően a Vörös Hadsereg hagyott a főbérlőinkre, felmondta a szolgálatot. Aztán az öreg, egyesek szerint "vacak" Szájli által ránkhagyományozot Tv is lecserélésre kerül. De ezek még a jövő zenéi...
A kisebb változtatások között ki kell emelnem a Házirendünket. Amivel megpróbáljuk a különféle kisebb porblémáinkat rendezni. Külön öröm hogy Bandi jóvoltából külön pontot kaptam a 7 es pont "személyében" :)
Ebben alapvető kérdéseket tisztázunk, pl a házon belüli közösköltség bevezetését, illetve a takarítás megosztását is. Remélem mindenki be fogja tartani a regulánkat.


Az új "élethez" hozzá tartozik hogy a konyhát kissé átrendeztük. Az asztalt szétnyitva, kicsit nagyobb tért kaptunk, ami lehetőséget biztosít a konyhába történő étkezére is. ÍGy a szobánkban kevesebb morzsa lesz, ami szintén nagyon előnyős :)
Hajmi jóvóltából pedig újra "üzembe került" a cipősszekrény :) Bár ezt nem tudom meddig fogjuk használni :) Szerintem egy idő után kikopik ez a rendszerető cipőelpakolás.

Hajmi érkezésével a vendégágyunk, ahová pakolni és néha néha letelepedni szoktunk is megszűnt. Ez kicsit hiányzik, mert nagyon jól lehet hesszelni azon az ágyikón :) S a vizipipás szekrány Nándi után ismét gazdára talált. Így a pipámnak majd új helyet kell keresni, már ha visszaviszem egyáltalán Győrbe :) Ez még szintén a jövő zenéje..

Este aztán miután Hajmival kipihentünk az érkezés fáradalmait elmentünk körüljárni a terepet, hátha találkozunk kóbor gólyamadarakkal. Ekkor ütköztünk előbb Enedzájzer Nyuszival, aki szintén albérletes lett, majd később Nándival és Sztebivel, s gyarapítottuk ismereteinket a pizza akciókkal kapcsolatban. Útközben eszmét cseréltünk a nyárról, kinek miként s hogyan zajlott, meghalgattuk Nándi pálinkás nótáját :)
Majd hazaindultunk a lelkesen váró Bandihoz. Bandi is jó pár ujdonságot hozott fel szobánkba. Előszőr is a hűttőnek is kinéző szennyeskosarat :) Illetve egy közös ötlet alapján kitalált sötétitő függönyt, ami áldásosan megszűri a szomszéd szobából átpislákoló fényt és Ádám gépének zaját is :) Úgyhogy két legyet ütöttünk egy csapásra.

Miután kényelembe helyeztük magunkat, s rövidel elsummáztuk a nyarat, megrendeltük a fentebb említett akciós vacsoránkat. Aztán kisvártatva megérkezett Ádám is, akivel kevesebbet beszélgettünk. Az első összefutás alkalmával bemutattam neki Hajmit, illetve megosztottam vele a tényeket hogy Roland bizony nem folytatja egyetemi pályafutását..
Aztán folytattuk külön az esti programunkat. Ádám kockult, mi pedig egyre éhesebben vártuk a vacsoránk érkezését.
A vacsora után egy könnyed kis sörözéssel zártuk a napot, hogy a lecsorgó falatot sörben is beáztassuk :) vagy ahogy Hajmi mondaná "legyen miben úszkálnia".
A sörözés közben kicsit eszmét cseréltünk az előttünk álló félesztendőről, az albis élet szépségeiről, s jövőbeli terveinkről.
Majd miután eszméinket ütköztettük elindultunk hazafelé, útközben sörösüvegekkel gazdagodtunk, én pedig a hazaútat kedvesemmel csacsoghattam végig, hol kedélyesen hol pedig kedélytelenül, de ez egy másik história..

Azt hiszem a harmadik évad színvonalban felül fogja múlni a másodikat, s bár onnan sok élmény fog hiányozni, de mégis kíváncsian várom a jövőt. Szerintem ismét ritka jó csapat gyűlt össze a Víztorony utcában. Remélem az új élmények mellett, a régi értékrendből is át tudunk csempészni a jóó dolgokat. S hogy öten lettünk, illetve a nagy szoba is három lakójúvá vállt, remélem nem jelenti azt hogy Kedvesem vagy egyéb vendégeink kevesebbszer látogatnak meg minket.
Kicsit félek is emelett, hogy az új elhatározásaimat hogy tudom megvalósítani ebben a pezsgő felbujdult, s sok lehetőséggel teljes rendszerben. Bár azt hiszem ez csak akaraterő kérdése, s ha az ember valamit szeretne azt sok munkával és kitartással- amiből azért azt hiszem nem szenvedek hiány-azt elérheti. Legyan az sikeres vizsgaeredmény, vagy épp egy tökéletes párkapcsolat.
Nagyon kíváncsi vagyok arra is hogy hogyan tudom megtalálni a helyes "ballasztott" az ágas bogas teendőim között. Szóval mindeképp kihívásokkal teli félesztendő lesz, s minden teendőmet valamiféle rendszerbe kéne foglalni, amolyan divida et impera el valapján.
Kicsit talán nyomaszt is ez a tanácstalanság, illetve bizonytalanság, hogy sok fontos dolgot nem tudom hogy hogy lesz. Ezen kételyeimre azonban minden bizonnyal az idő mindeképpen választ ad majd.

S visszatérve a merengős dűlővonalból, azt hiszem hogy a harmadik évad is remek kis krónikáknak fog táptalajt biztosítani. Terveim között szerepel a fontosabb események péládul víztorony utcai póker ópen, videódokumentálása is. Ezzel "tisztelegnék" az első évad hagyományai előtt.
Egynelőre a kedélyek nagyon jók Ádám kicsit még mindig osztályidegen, de a nagyszoba nagyon víg eseményeknek lesz házigazdája. Az első hét alapján bizonnyal így lesz, s bízom a hasonló, élménydús, tanulási eredményességben, s az otthoni jó hangulatban.

Azt hiszem most lezárom ezt a kuszább bejegyzésemet, pár képpel, ami az első hetekbe engednek bepillantást. A hét további napjairól, illetve az első napok élményieről a hamarosan jelentkező írásomban olvashattok.
Köszönöm a türelmet, hogy végigolvastátok bejegyzésemet. A mihamarabbi viszontolvasásig legyetek jók, vigyázzatok magatokra, élvezzétek egymá társaságát. Mindenkinek eredményes félévet kívánnék!
A következő írásomig legyetek türellemel, addi is sziasztok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése