2010. február 27., szombat

Tavaszvárás I.

Üdvözletem a kedves olvasóimnak!  A mai napon a természet nagyon kellemes ébresztővel lepett meg, ugyanis szobám előnyős tájolása miatt, a hajnali napsugár cirógató sugarai ébresztettek első vagy talán második álmomból. Miután kinyitottam szememet, egyből rácsodálkoztam a szobában uralkodó fényességre. Végre eljött, végre ismét itt van :) Napról napra követel helyet magának a melegség, a megújulás, a virágok és fák szárba szökkenése. Egy hete még méteres hó uralkodott a tájon és most ismét a bimbóké a főszerep, így hát el is határoztam hogy bebarangolom a vidéket, s kattingatok párat az ébredező pillanatokról, persze csak ha akad olyan ami megfogja szemem világát :).




   Két nap és máris itt a tavasz, a március, a meleg és a jóidő, a zárthelyik és persze a névnapom hónapja :) Mit is jelent ez úgy tulajdonképpen? Hát egyrészt a zárthelyi pollenkoncentrációja hamar feliperedik, s előre láthatólag a hatodik tanítási héten át is lépi az egészségre ártalmas koncentrációt. Szerény személyem pedig ilyenkor szembesül a Pató Pál úr filozófia negatívumaival, miszerint bizony a házi feladatok, beadandók bizony készületlenül sorakoznak a mappámban, persze ilyenkor átkozom is magam, hogy miért nem csináltam meg az első napon őket.
  A tavasz azonban ezen felül rengeteg örömöt is hoz, többek között később sötétedik, s egyre egyre melegebb van. Mi amatőr meteorológusok Hajmival csak heti 1-2 fok melegedést prognoztizáltunk, azonban a természet megmutatta hogy bizony kár jóslatba bocsátkozni :) A héten már 15 fokos duhajság is uralkodott szeretett városunkban, s nagyon kellemes volt ebben a melegben végigvonulni a sétáló utcán.
  Persze ha tavasz igazán akkor kezdődik amikor megjelenek az üveges előtt a sör felezési idejét kutató mérnök (nem feltétlen gépész) kollegák, és a szemközt lakó lányok is gyakrabban járnak ki az erkélyre tere-ferézni.
  Hamarosan tökéletes lesz az idő hogy a magamnak rég beígért fotótúrát végrehajtsam. A napokban ahogy jártam a városban erre arra, bizony rájöttem hogy Győr nagyon szép város, s nagyon sok sok eldugott része, szépsége van, amiket szeretnék megismerni, s majd megörökíteni őket. 
Emellett persze nagyon nagyon sok fénykép kompozíció megfogalmazódott bennem, remélem a túrához és a fotózkodáshoz majd megfelelő partnert is találhatok, s nagyon nem vonja el figyelmem a a tanulásról sem.
  Jó lenne ha bejárhatnám biciklivel Győr környékét, mert be kell hogy valljam azt hiszem a város nagyon kis részét ismerem csak, s jó lenne bővíteni a repertoárt.
   A keddi napon lehetőségem nyílt egy hangulatos romantikus kis esti sétát tennem, ez tökéletes volt hogy pár érdekes képet készíthessek, a város szépségeiről. Sajnos azonban a természet törvénye miatt, a túra felénél az akkumulátoraim elhagyták magukat, így kénytelen voltam a további élményeimet nem megörökíteni. Azt hiszem kicsit amolyan "régészeti" feltárás volt ez, s meg is fogadtam magamba hogy egyszer még visszatérek, s folytatom a "munkát".
  Lényeg a lényeg hogy rengeteg kincs van a városban, ahogy azt Big Kollega úr is megénekelte a napokban, rengeteg szép épület, szép park, rengetek szép szobor található a városunkban. Így hát azt hiszem én sem mehetek el  amellet hogy magamba szívjam ezeket az épített kincseket.
  Azt hiszem a tavasz azért is játszik nálam fontos szerepet, mert télen valahogy én is kicsit betokozódok, és a szürkület, a korai sötét és persze a hideg rányomja kedvemre a bélyegét. Ilyenkor valahogy kicsit elveszik az az életvidám Dodi felfogás, s hajlamos vagyok teret adni a morgós énemnek. A tavasszal tehát én is kivirulok, s bizony azt hiszem optimistábban is látom a világot, a kapcsolataimat, a körülöttem történő eseményeket.
  S ha az idei tavasz legalább annyi élményt hoz mint a tavalyi időszak, akkor azt mondom hogy megéri, megéri nyitni a világnak :) Megéri kicsit kimozdulni a monotonitásból, s megéri nagyot álmodni, s kilépni a lakásból, előadóból. Sétálni egyet a városban, figyelni az ébredező természetet, ahogy a város utcáit megtöltik a virágok, ahogy a sár alatt kisarjadnak a fűszálak, ahogy a Duna parton virágba borulnak azok a kanadai platánok, ahogy a túlparton a pitypang virágzásnak indul, ahogy a Kacsák betipegnek az egyetemi (51-es) körzetbe.
  Remélem a tervben szereplő napi séták tervét nem húzza keresztül semmi, és bizony partnerem, vagy partnernőm is akad ezekre a kirándulásokra. De nem is cséplem tovább a szót, ebben a tavaszköszöntő írásban ugyanis inkább a látvány a lényeg :) S mivel még jelentős slip halmozódott fel a blogom folyamán, így hát nincs mese tovább kell lépni, hogy megörökítsem az elmúlt két hét izgalmas krónikáit :) 
  A tavaszváros írásomat pedig hamarosan folytatom, s remélhetőleg megfelelő látványvilággal illusztrálhatom. 
Reméljük a jó idő marad, és a tél távozik :) Szóval azzal zárnám az írásomat hogy Hajrá Március, Hajrá tavasz :) 
   A mihamarabbi viszontolvasági legyetek jók vigyázzatok magatokra. További irásomig pedig élvezzétek egymást és a melgedő időt :) Hamarosan folytatás következik addig is ízelitőnek pár képecske..

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése