2009. szeptember 21., hétfő

Harmadik hét termése



Emelem virtuális kalapom blogom olvasói előtt! Itt az ideje hogy számot vessek a harmadik hét krónikáival. Ha olyan címszavakat kéne mondanom, amiről a hét emlékezetes lesz évek múltán is akkor talán ezeket írnám fel egy cetlire: morgós hétfő, Zöld Bambival ellevős, Mandalázos mandula és pár fénykép kedden, szerdán Nándi jövetele, Liftezés Vivinél, Négyes buli Vivinél, laposhangú Lapos, belépős Bridges, üres kézzel nem hazamenős, Kresztábla szerzős, Julcsival alvós, másnap Bandi osztós :), álmos csütörtök, óra szkippelős. audis főnőkökkel fényképezős, pokeropenes este, ahol jól hitelező majd végső nyerős, netszerelőváró péntek, majd este erezd el a hajamat a Laposon, szombaton Big Bloggerbuli ami aztán Little Bloggerbulira alakult át, de azért barátokkal jót mókulós. Múzeumnézős, Morgós kockulós :)

S most nézzük meg egyneként, hogy mitől is lett élménydús az elmúlt napok eseményfolyamábrája. Azt kell hogy mondjam hogy ismét sikerült valami jobbat alkotnunk az előző hétnél. Úgyhogy a harmadik évadra eddig nem lehet panaszom. De nem szaporítom tovább a bevezető gondolataimat. Lássuk a hetet...

A vasárnapi utazásom ezúttal is nyugodtan tellt,
Hajmival utazhattam ismét, így mentesültem a busz kötöttségeitől, s a háztól házig fuvarnál ugye nincs is jobb. Felérkezésünk után, meg miután kipakoltuk holmijainkat, elhatároztuk hogy beszereljük az új tv-ket.
Így hát Hűbele Balázs módjára nekiestünk Kubikával a polcunk leszerelésének, mert bizony az új nagyképernyős eszköz helyet kívánt maganák a térben. Így hát mit volt mit tenni a polcnak veszni kellet.
Fogtuk hát a villáskulcsonkat s elkezdtünk nyom
atékot vagy ahogy a német mondja Drehmomentet kifejteni. Azonban a csavar nem adta magát könnyen, s csak forgott forgott a saját tengelye körül. No ekkor aztán gondolkodóba estünk, hogy mi tévők legyünk. Kis töprengés után aztán Hajmi elméjébe belehasított a gondolat hogy mi van ha átmenő a csavar. Így gyorsan átviharoztunk Ádám szobájába, s láttuk hogy bizony a megsejtésünk helyes.
Szerelő brigádunk ekkor ketté vállt, Ő a szomszé
dban ellentartott míg én a csavarokat lazítottam. S miután mind a négy kinnt volt, egyneként kihúztam majd miután a polctartót levettem visszadugtam őket a helyére. Miután mind a négy csavarral végigjátszottuk ezt, következett a meghúzás, ami ismét nem volt egyszerű dolog, de egy gépÉSZ és egy Mechatronikus nem ismer lehetetlent :)
Úgyhogy végül helyére került, illetve eltávozott a polcunk, s helyére került az új Tv-nk. Ezután már csak a csatornákat kellet leprogramoznunk.
Ez egy nagyon vicces folyamat, mert bár egys
zer kell beállítani őket, de addig lehet körbe körbe szaladgálni az antennával :) No hát nálunk sem volt ez másképp :) Végül aztán sikerült készülékünket pár új csatornával is gyarapítanunk. Így elégedetten kezdtük el a Cobra 11 nézését.


Az est második programja K
edvesem meglepése volt, aki a későbbi buszával érkezett, így gondoltam kisomfordálok elé. S az elhatározást tett is követett, így elindultam a sötét győri éjszakába. Útközben igyekeztem pár képet készíteni a szépen kivilágitott épületekről, ez néha sikerült néha pedig nem :) Minden esetre a meglepetésem jól sült el, s azt hiszem Julcsim is örült az ottlétemnek.
Sajnos azonban nem sikerült sokáig élvezni egymás társaságát, mert hamar elszólított minket a 10 órás harangszó egymástól. A megfelelő búcsú után aztán ő a kollégium felé, én pedig a Viztorony streetbe vettem az irányt.
Otthon aztán a szundikáló csapat várt, ami kicsit kiábrándított hogy sosem várnak meg. Bezzeg Petya addig aludni sem
tudott míg én haza nem értem :( Szóval kicsit lelombozott ez, így gyorsan ágybabújtam, s a kellemes nap után hamar elnyomott az álom.

A hétfői nap immár kicsit álmosabban indult,
de hát a harmadik héten már érezhető a fáradság. A reggeli matek óra jó hangulatba tellt, sajnos Stokival a perifériára szorultunk, így nem igazán volt jó rálátusnk a dolgokra. Óra után aztán megkezdődött a Ius murmurandim, ami aztán egész napomra rányomta a béllyegét. Nem igazán tudtam feldolgozni hogy ha a szomszéd terembe van egyidőben óránk, akkor Arám miért nem vár meg, mikor SzöSz képes öt percet várni Stokiért. EZ valahogy karcolta, sőt karcolja még most is egómat, vagy szívemet, így egész nap végülis ezen morogtam.
A napomat így kellemetlen morgós kedvben töltöttem, s bevackoltam magam a kisházba, ahol Kedvesemnek gyárottam levelet, ami eléggé morgósra sikeredett, de legalább valahogy kicsit megkönnyebbűltem tőle. S miután végeztem az írással, hát úgy határoztam, hogy nem is látogatom meg Hő és Áramlástan II elméletemet, s hát így is cselekedtem.
Aztán bementem az egyetemre Zöld Bambival beszélgetni, bár az igazi célom Kedvesem meglepése volt, viszont ezt az órák s a lányok egyéb elfoglaltsági szakították meg. Végül a napot íg
y Timivel töltöttem, ami nagyon kellemesen telt, s jó volt Timivel beszélgetni. S azt hiszem az ő munkáját, szórólapozását is jobbá tettem. Kis idő múlva aztán megérkezett órájáról Kedvesem és Vivi. Ekkor szembesültem azzal a ténnyel hogy ismét feleslegesen vártam mert a lányok inkább a konditermet választották. Ez ismét mélyebbre szántotta rockwelles szívembe magát, így hát csalódottan hazaballagtam. S vártam a megbeszélt négy órás találkozót.
Az idő valahogy nagyon lassan telt, így hát aludni próbáltam, végül aztán Bandival megrendeltük a netet. Ekkor szembesültem vele hogy bizony a T-com és az Invitel egy azon cég, sajnos ennek még később fontos szerepe lesz :)

Végül aztán Bandi is elment órára, s a lakásban egyedül maradtam. Kicsit morzsolgattam is a kezemet, hogy vége enyém/miénk a lakás :) Kisvártatva 20 perces késéssel megérkezett Kedvesem, így a nap kellemes fordulatot vett. Jó volt kettesben lenni, élvezni egymás társaságát. S mivel az együtt töltött nettó idő kevés volt, így az Elektrotechnika órát is feláldoztam a szerelem oltárán, bár nem is volt nagy kedvem hozzá meg kell hogy valljam. Szóval könnyed áldozatot hoztam, s inkább helyette tv-ztünk otthon :)
A jó társaságban aztán röpül az idő, s hát lassan elérkezett a búcsú pillanata. Ekkor meglepetésként tapasztaltam hogy kedvesem a későbbi járatot választotta, s így többet lehettünk együtt :) Ez nagyon jól esett, s az is hogy mindenféle fontos, s régóta rágodó problémát sikerült szavakba öntenem, így a nap végére azért elégedetté formálódott a kedvem. Hazaérve aztán a fiúkkal egy kis pókerrel töltöttük az időt, ahol Bandi és Ádám bizonyult eredményesnek, s végül egy döntetlenben ki is egyezztek egymással.

Kedd: Szakmai szemmel ez az egyik kedvenc napom, mert csupa érdekes órával vagyok körülvéve. Egyrészt a napot a német motorfejlesző órával kezdem, ami nagyon hasznos, vicces és érd
ekes. SZóval végül is azt hiszem nem bántam meg hogy bennthagytam a tárgyaim között. Larionnal jól elmókáztunk. Azt hiszem a csoportba mi vagyunk a két húzónémetes, de inkább ő, de hát neki van németországi tapasztalata :)
Minden esetre a hangulatos óra hamar eltelt, s elválltak útjaink. Hazasiettem hát bérleményünkbe, ahol rituális
szomszédok nézés következett, miközben Hajmi az előző nap Tescomunkáját pihente ki.
Az óráim sorában a következő a Számitógépes modellezés és tervezés nevezetű volt. Amit szintén nagy becsben
tartok, bár Kóbór "nagy királyak vagyunk" tanár úr, néha eléggé kalandozós előadó, de azért azt hiszem jól átadja ismereteit a családias csoportnak.
Az órát azonban ezúttal technikai problémák hátráltatták, nevezetesen az hogy nem volt delej a számitógépes terembe. S mikor már kezdtem reménykedni hogy az óra elmarad, a szerelők felszámolták a problémát, s indulhatott az óra :)

A második problémát a Catia liszensze adta, ami aztán ismét 10 percel megrövidítette a tervezés fázisát.
Ezúttal az én külön tőrődést igénylő Catiám vagy hétköznapian Katikám is hajlandó volt végrehajtani az utasításokat, így egész míves kis darabokat hoztam létre.
Ahogy bővűl tudástáram a témában, úgy vélem hogy nagyon nagyon hasznos ez a program, s hogy otthoni használatr
a is liszenszelnem kell egyet :) mert mindennek a titka a sok gyakorlás.
A dupla tervezős óra után aztán kicsit kipi
henhettem az igazlmakat, majd ismét belevethettem magam a Matematikai tudományaiba Stokival.
Ahol aztán izgalmas képeket készítettem, a feszülten figyel
ő diákokról.

Matek után, aztán elégedetten akasztottam szögre iskolai mentémet. Jöhetett hát a nap kellemesebb része a szabadidő. A keddi napra egy sétálós, fotózós Mandalázós program volt megbeszélve, így hát ezen programokon siklottunk végig Kedvesemmel. Jót beszélgettünk, fotózkodtunk egy kellemes kis puncs melett. Igazán jól éreztem magam az este folyamán, s a Mandala egy év után is jó kis helynek minősül. Nagyon rég jártam ott utoljára, s akkor is épp Kedvesemmel, a jó emlékű első randevú okán. Úgyhogy jó hangulatba kerültem, elégedettségemet csak fokozta az ismételt tovább maradás. Jól esett hogy végre én vagyok a fontos :) De sajnos a remekbe szabott estének is véget kellet érni egyszer, így fél 11 kor elváltunk. A jólsikerült estére való tekintettel felbuzogott bennem az esti fényképezés láza, így még körbejártam a Káptalan dombot, s csak ezután baktattam haza.
Összegezve a keddi nap élvezetes volt mind magánéleti mind szakmai szemmel.


A szerdai napon már érződött a hét pora, így hát megkopva ki is hagytam a Hő és áramlástan okulást. Ezzel kezdetét vette az első lógá
som. A nyugalmas szundikálásomat aztán Nándi koma telefonja vetett véget, miszerint nem-e baj ha ma feljönne győrbe. Mivel már jó két hónapja nem beszéltünk így természetesen nem volt kérdés a válaszom, s igazán nem zavart senkit azt hiszem. Így álmosan de egyből igent mondtam a kérdésére. Lányos zavaromban még azt is elfelejtettem megkérdezni hogy mivel jön :)
Miután az ébresztés megtörtént, lefürödtem, majd felkészültem automizálás órára. Ez az óra ismét jó hangulatba telt, bár Kóbór tanár úr néha nem igazán volt a helyzet magaslatán.
Órám után elindultam hát cipőt vásárolni,
mert hát érik egy új lábbeli. De mondanom sem kell hogy egyrészt nem tetszett a felhozatal, másrészt az ár érték arany sem volt számomra kielégitő. Harmadik ok pedig amiért topán nélkül távoztam, hogy a tetszetős példányból sehol sem akadt a méretembe. Hát igen szeretek nagy lábon élni :)
Így hát csalódottan baktattam haza ebédelni. Ebéd után aztán rohanhattam is automatizálás laborelőkészítőre, amit Benedkovics tanár úr tartott jó hangulatban. Bár az ő órái mindig jó hangulatúak. Az előkészitő után még várt rám egy Járműszerkezetek labor.
Mint utóbb kiderült azonban sikerült pár szakt
ársammal elnéznük az időpontot. Minden esetre ez is jó alkalom volt legalább megismerkedni egy új szaktársammal, másrészt megtudtuk a labor kérdéseit is. Így az e heti laboratóriumi foglalkozásra már felkészülten tudunk részt venni :)
Kicsit mérgelődtem labor után hogy gyakorl
atilag már délben végeztem volna, s már rég szabadidős tevékenységeim valamelyikét űzhetném.
Ekkor felhívtam kedvesem hogy töltsük együtt az időt. S hát így is lett.
Hatkor aztán megérkezett Nándi és Julcsi is
, így hát kezdődhetett a beszélgetés. Kicsit furcsa volt hogy több helyre kell figyelnem, minden esetre azt hiszem jól oldottam meg a feladatot.
Hajmival és Nándival kitárgyaltunk mindenféle fiús dolgokat, s közben szépen poharaztunk. Így aztán jó hangulat is gerjesztődött. S azt hiszem a hangulatot Julcsi is élvezte, főleg az önkéntes dumaszínházamat :)
A kedélyeknek aztán távozásunk vetett véget, mert Kedden elígérkeztünk Viviékhez. Így hát összekészülődtünk, kicsíptük magunkat s elindultunk Vivhez. Útközben jót beszélgettünk az izgatottsági fokról, s különféle nyalánk témákról, így a 10 perces út hamar elröppent.
Vivinél mint ahogy az előző héten nagyon jól éreztük magunkat. Azt hiszem az ilyen beszélgetés együttléteket is kezdem helyesen értékelni. A beszélgetés folyamán Kedvesemnek heves gesztikulálása során sikerült leöntenie Sangriával, így mi kis időre kivontuk magunkat a társaság alól, mert hát a vörösbor foltot azonnal kezelni kell. Aranyos jelene
t volt, s vicces volt ilyet is átélni, bár eddig csak filmekben láttam ilyet :) Nem mondom hogy rossz volt, a női szorgos igyekezet a lábámnal lévő folt eltávolításánál. Összegezve bár kedvesem nagyon aggódott a folt miatt, én viccesen fogtam fel. S hát végül nekem lett igazam :) A folt kijött, így megnyugodva, kicsit borszagúan visszaültünk :)
Az est ezután is jókedvűen folytatódott, de mivel mi még szerettünk volna táncolni is egyet, így éjfél felé elköszöntünk vendéglátóinktól. Vivi ekkor kezünkbe nyomta a lakás kulcsát, hogy ki tudjunk menni. Érdekes megjegyezni hogy a bejárati ajtó nem is volt zárva :) Ekkor egy kellemeset lifteztünk. Nagyon jó hogy gyártanak olyan lifteket aminek ha kinyitjuk az ajtaját megáll :) Ezzel persze mint a hülyegyerek jót játszottam két emelet között :) De szerintem vicces dolog volt :) S így nem lett bezártság érzetünk. Remélem kedvesem is megszerette a liftezést.
Miután kiéltük magunkat, azután elindultunk a táncparkett felé. Célunk ismét a Lapos volt. Megérkezve azonban láttuk hogy a hely ma sem kecsegtet semmi csecse mókával, így egy rövid táncolás után, hazaindultunk.
Ekkor került birtokomba a KRESZtábla is, amivel szintén szerelembe estem első látásra. Nagy meglepetésemre Kedvesem is támogadta lobbizós szenvedélyem, így hát miután kiválasztottam hogy az útszűkület vagy a másik delikvens táblát tegyem el, azután hármasban indultunk hazafelé.
Nem lennék meglepődve ha hamarosan az egyetemi hírek között feltűnne a szalagcím hogy ez meg ez eltűnt az építkezésről :) Tanulság a táblákat ne hagyd őrizetlenül.
Mituán hazaértünk s alávetettük magunkat a zuhanyozás metódusának lepihentünk.
Örültem hogy Julcsi ismét nálunk alszik, s hogy a szerda ismét felülmúlta az előző hetit. Összeségébe nagyon mókás kis nap volt, bár sajnáltam hogy a fiúk beálmosodtak s kihagyták a Lapos mókát. Minden esetre jól éreztem magam Viviknél, Kedvesemmel, s úgy egyáltalán :)

A csütörtöki napra rányomta béllyegét az előző napi dorbézolás, így lassan bootolt be a rendszer. S miután feltettem Kedvesem a buszra, elindultunk körbejárni Nándival a várost. Kis körsétánknak az egyre iperedő eső vetett véget, így jobbnak láttuk hazafelé kanyarítani az irányt.
Otthon aztán elfogyaszottuk a beszerzett tejet, majd ki ki elindult a dolgára. Én Gépészeti rendszertechnikán töltöttem fel tudásomat. S rájöttem hogy azért ez egy combos tárgyá fog cseperedni. Minden esetre az elején még minden politikailag korrekt.
Óra után felcaplattam a lányokhoz, kicsit boldogítani őket. Madj hazasiettem ebédelni.
Otthon aztán a fiúkkal elterveztük hogy együtt töltjük a Járműszerkezetek órát. Nándi is nagy örömmel vetette bele magát eme remek tudományba.
S jókat röhögtünk azon hogy ki hol rontja el a sebességváltó rajzát. Azért érdekes dolog lesz ha ezt kell lerajzolni vizsgán :) Mondjuk oktatónk is kicsit túlbecsülte rajzi képességeinekt, főleg hogy utólag rajzol bele bizonyos dolgokat :) A lényeg hogy a körülöttem ülő társaság rendre elrontotta, így hát volt min somolyogni.
Óra után aztán megtörtént a hét legviccesebb jelenete, amikor is Larionnal elhatároztuk, hogy a tanári tiltás ellenére beülünk a VIP teremben tartott Audis előadásra.
Így hát bevackoltuk magunkat havari körünkbe az utolsó padsorba. Mire kezdett ízleni a kvártéj, odaszólt hozzánk a Technikus néni, hogy fáradjunk előre a második sorba, s töltsük fel az ott lévő üres helyeket. (Látjátok így manipulálnak a fényképekkel) Hát gondoltuk miért is ne, legalább jobban hallunk, s az eseményről is lesz némi fényképünk.
Ahogy lebaktattunk helyünkre, aztán kitisztult a kép. Az első két sorba az audis górék, s egyetemünk tanári kara foglalt helyet. S így jelentős derültségre adott okot számunkra, hogy a tanárok és az audisok között mi képeztük az ütköző zónát.
Minden esetre mókásan fog kinézni a sok öltönyös úriember között, két három melegítőben üldögélő srác :) Azt hiszem erre a technikus néni sem gondolt :)
Az elődaás jó hangulatú volt, bár sajnos a német tudásomon tántongó rések érezhetőek voltak. Azért a dolgok 40%át értettem. Szerintem hasznos volt beülni, bár a szókincsemben, s a tempóval akadtak gondok.

Az előadás után még egy modern társadalmas móka váratott magára. Erről kicsit el is sikerült késnem. Azt hiszem ez az óra eddigi legnagyobb csalódásom, mert hát azt hittem hogy érdekes lesz mint a szociológia. Valójában azonban nagyon unalmas, s a két kreditért bizony szenvedni kell.
A nap után megvártam Kedvesem, akik az Opereációkutatás szentélyében múlatták idejüket, s egyeztettük Julcsival az esti programot. Ami a kolikártya miatt sajnos törlődött. Később kiderült hogy a computer elromlott, így az egész kártyadologból nem lett semmi.
Érthető tehát hogy kicsit csalódottan mentem haza egy e
seménydús nap után.

Végül is a fiúkkal ötös gyufapókerbe kezdtünk. Am
i nagyon viccesre sikerült. Bár hogy Bandi átállt a kisszoba pártjára, az azért kicsit karcolta kedélyeimet.
Végül a szerencse istennője rámkacsintott, s a végelszámolásban én diadalmaskodtam. Hát igen alaptomos allinezős taktikám azért bejött :) De hát aki mer az nyer... Az eseményről készült videóösszeállítást a későbbiekben közlöm idő hiánya miatt.
A nemes kártyacsata után, Nándival úgy határoztunk hogy elnézünk még a Laposra.Bár csütörtökön sincs már az a feledhetetlen rocker tombolás, bár én alapból félek a rockerektől :) Amióta a rocker lányok majdnem megcipőztek :) Szóval így félve mentem le Laposra, ahol aztán kis idő eltöltése után, úgy határoztunk hogy inkább haza indulunk. Útközben tettünk egy kerülőt s megnéztük éjszaka a várost. S miután hazatértünk elégedetten pihentünk le hogy ma is alkottunk valamit.

Ahogy a hét a végéhez közeledik a krónikám szála is fogy. Egyrészt azért mert kikopott a lúdtollam hegye, másrészt tényleg az események is elég bőtlen irányt vettek.
A reggeli motorok óra ismét rengeteg izgalmat tartogattot. Ezúttal még az áldásos szünet is kimaradt, s Larion is a hátsó sorokban talált magának helyet, így viszonylagos magányba sűlyedtem. A megszokott helyemről is lecsúsztam mivel óra előtt Julcsival bősz csevejbe kezdtünk, illetve kibéreltem az A204 ös előadótermet, egy kis magánórára :)
Visszatérve a motorok órára, le kell vonnom a tanulságokat. Hogy ez is egy egészen combos kis tárgyá serdül, rengeteg képlet s egyenletek hadával kell szembenézni, szóval a jövő héttől intenzív lörningbe kell kezdeni, különben akadhatnak hibák a rendszerben. Úgy érzem ez is egy olyan tárgy ahol nem elég csak a zárthelyi szüretkor ízlelgetni a dolgokat.
Az órát aztán 11:40 kor lezártuk, s így elindulhattam hazafelé, ahol már Nándi lelkesen kockult. S így együtt várhattuk a netszerelő szakit, aki aztán 14:40 kor meg is érkezett.
Örömmel töltött el hogy végre lesz netünk, azonban csalatkoznom kellet. Mert mint utóbb kiderült a szaki csak a telefonvonalért hívatott felelni, s az Inviteles szerelő majd később érkezik. Így a víztorony utca még mindig csak a google earthon érhető el.
Ez a csalódotságomat aztán Nándival Árkádozásba folytottuk, ahol is jót játszottunk az NFS új verziójával, s az utánnunk jövő HMCS-k ámulva figyelték a BEST lapomat :) Majd valamikor a héten még kinézek, hogy valaki megdöntötte e a Laprecordot :) De hát aki Rfactoron, meg Medvén és Kogeren szocializálódott.. :)
S most itt lassan történetem végére érnék. A péntek és szombat históriája a jövendőben külön bejegyzést kap, mivel mindkét napon tobzódtak az események, s úgy érzem ezeknek külön epizódot szentelek.

Nem maradt más hátra mint hogy felmutassam a virtuális pontozómat, s kiderüljön hogy milyen érdemjegyet is kapott az elmúlt hét. Ha ki kéne választanom egy húzóélményt, akkor nagy gondban lennék, több jelentkező is érem esélyess lenne. Így ettől most el is tekintek, s diplomatikusan csak azt mondanám hogy a hét egésze ízlett. Nagyon élvezetes volt. S ha valami olyat kéne mondanom ami hiányzott akkro azt mondanám hogy Nővérem szerdai látogatása még mindig hiányzik. S most eme kis mellékszántás után jöjjenek a pontok
A hét összeségében a magas 9,65-ös pontszámot érdemli. Remélem a hetek lendülete nem törnek meg, s az előttem álló csonka hét is míves lesz.
Remélem sikerült valamicskét átadnom a hetem izgalmaiból. S bocsánat hogy itt ott sendrián módon elhagyagoltam dolgokat, de bizony időhiányban küszködök. Remélem a hét közepére utol tudom magam érni :) Most is igaz az a mondásom hogy ezt nem lehet leírni ezt át kell élni.

Remélem tetszett az írásom, köszönöm a türelmet hogy végigolvastátok a heti beszámolómat. A mihamarabbi viszontolvasásig legyetek jók, vigyázzatok magatokra, élvezzétek egymást. A következő írásomig sziasztok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése