2011. január 17., hétfő

Sörpatika II avagy a szomszéd söre mindig zöldebb..


Üdvözlöm a tisztelt olvasóimat! Mint ahogy előre is vetítettem nektek ismét útjára indítom a SörSor nevezetű bejegyzésemet, melyben különféle sörök íz világát feszegetem majd. De ne is melegítsük tovább a témát, mert mind tudjuk hogy a nő forrón a sör hidegen jó.. Tehát poharakat a kézbe és kezdődjön a nagy sör kaland.

  Mint az már szóba került a korábbi bejegyzésemben, most az újonnan piacra lépett Tuborg Green fantázianévre keresztelt sörrel ismerkedhetünk meg közelebbről. Igaz-e a mondás hogy a szomszéd söre mindig zöldebb? csak akkor ha Ő is Tuborg Greent fogyaszt..


Az ismerkedést mint ahogy a csajozást érdemes a külcsíninél kezdeni. Tehát nézzük meg az üveg formáját. Az üveges verzió épp oly kecses mint egy női test, azonban semmi extrém nem található a címkézésen. Kicsit módosított simatuborg-cimke takarja előttünk a nemes nedűt. Az üvegen egyedüli érdekesség a Carlsberg- módi szerint gyártott gránátnyitós kupak. A sört igazából visszafogott dizájn jellemzi, de talán épp ez a konzervativizmus válik a bel tartalom tekintetében is előnyére..


tuborg


Miután aztán közelebb somfordáltunk az alanyhoz, és megtörténtek az első szende érintések, betekinthetünk a sör szoknyája alá, azaz nézzük mit rejt számunkra az üveg.

  A tuborg greenek rendkívül hasonló íze van mint márkaatyjának, talán egy csipetnyivel, épp csak jelzésértékűen nyáriasítva, Í mintha zöld fenyő ízt ínék. Vagy inkább bükk?:)

  Viccet félretéve a tuborg gyár felismerte azt amin sök sergyár csúnyán elhasalt, hogy a sör maga per  definitionem ideális nyárra, és a különféle pure filter, genuine taste, stb eljárásokkal éppen azt az eszenciáját vesszük el, amiért érdemes lett volna inni, hagyva belőle egy sárga, enyhén keserű akármit - persze amíg ennek legalább annyira van piaca, mint egy jó sörnek, addig kár rajta fennakadni.

  A sört korsóba töltve, mert hát ugyebár úgy jön ki a sör igazi íze,  láthatjuk a nemes nedű szépséges aranysárga színét, illetve beinhalálhatjuk a maláta izgalmas illatát.

 

Az első kortyok után szembetűnő hogy ez a sör sokkal lágyabb mint a tradicionális barna Tuborg.  Sikerült a kellemes lágy ízt és a férfias  Kraftos íz világot megfelelően elegyíteni. Úgyhogy egy igen kellemes íz világot kapunk, ami magas alkoholtartalommal párosul., 4,6 V/V%.

  101_8293


Most pedig tekintsünk ki azaz nézzük ki a sörösüveg mögül, nézzük meg mit is rejt a sör marketingje. A palack illetve a marketing is azt sugalja az embereknek, hogy ez egy fiatalos, pörgős, buli elengedhetetlen kelléke. A 'sörnyitó-mentes' kupak, amit 1 mozdulattal eltávolíthatunk, biztosítja a kompakt kiszerelést és szinte mintegy kvalifikálja magát az "Útisör" kategóriába. Bár nem hiszem, hogy akármelyik sörbarátnak is problémát jelentene kinyitni egy sört sörnyitó nélkül. :-)

Ár-érték arányt tekintve nem valami előkelő helyen tanyázik mai alanyunk, mivel azt kell hogy mondjam a minőségnek ára van.  Szerencsére mai tesztalanyunkhoz akciósan 150 FT/ üveg áron jutottunk hozzá. Így mondhatom hogy jó befektetés volt.

  Leginkább azoknak a fiataloknak ajánlanám ezt a sört, akik szeretik a minőségi, lány izű sörkülönlegességeket.




  Shogy a sör analízist szemlélessük is íme a részletes kivonat:



Csomagolás: 5/5


icon.beericon.beericon.beericon.beericon.beer


 

Ízvilág:3/5


icon.beericon.beericon.beer


 

Marketing: 5/5


icon.beericon.beericon.beericon.beericon.beer


 

Ár-érték aránya: 4/5


icon.beericon.beericon.beericon.beer


Összegezve:

erős négyes átlaggal zárt a mai felelőnk. Mindenkinek ajánlom fogyasztásra, mert ahány ember annyi féle sör.  Szerintem a Tubor Green segy nagyon finom és karakteres ízzel rendelkezik a horvát Carlsberg-nél már tapasztalt pörköltmandulás utóízzel együtt. A célközönség a bulizó fiatalság, akiknek szerintem el is nyeri a tetszését a design és a médiában leadott reklámok 'fílingje'.de egyszer mindenképpen ki kell azt is próbálni, ha valaki ínyenc sört szeretne fogyasztani.


Remélem kedves olvasóim tetszett a bejegyzésem, a mihamarabbi viszontolvasásig legyetek jók, vigyázzatok magatokra, élvezzétek egymás társaságát. A következő írásomig minden jót és szépet nektek…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése