2009. december 28., hétfő

SLIP '09

Emelem virtuális kalapom blogom olvasói előtt! Az év utolsó napja rohamosan közeleg, s ilyenkor mindenki összegyűjti, vagy legalábbis megpróbálja összeírni hogy miért nevezetes neki 09, vagy miért nem :) Vagy hogy egyáltalán mit is véssünk be az év ellenörzőfüzetébe, vagy indexébe.
Szóval ahogy javában születnek az ilyen írások, évtizedértékelők, az ember valahogy rádöbben hogy az idő véges. Saját évértékelőmet megfogalmazva, akarva akaratlanul is tudatosult bennem hogy mennyi mennyi esemény nem került fel internetes szócsövemre, úgy érzem nem lenne teljes az év ha nem adnék ezekről is pár gondolatban számot.
Szóval most azon élményeim summázása következik, amelyek így úgy a slip áldozataivá lettek :)

I.Mókázás az ötödik héten:

VMS headquarter (Víztorony utcai Mérnök Suhancok)
Győr
Zulu: 2009.oktober 7.

Ez az esemény, a szoros ütemterv miatt, nem került megemlítésre :) S talán az első olyan esemény amit nem vettem lajstromba.
Ez a buli azért jelentős, mert egy konfliktussal teli időszakot zárt le, s erre a napra esett a gépÉSZ szagbogrács is, ahol megkóstolhattam a GazdÁsz lányok "hogyan ne csináljunk" paprikáskrumpliját :) Kicsit elkalibrálták a hölgyek az ételt, s jó féle sóval fűszerezték meg :)
A kiadós memme után, s miután Julcsival is eszmét cseréltünk mindenféle sikamlós témáról :) Ha azok a fák beszélni tudnának.. Akkor bármi amit mondanak felhasználható lenne ellenünk a bíróságon..
Szóval a jó hangulatú estét egy klassz kis kanbulival zártuk (Na jó nem teljesen igaz, mert nővérem képviseltette magát a rendezvényen, csak h a mindennapi furdancsunk meglegyen..)
 Ahogy persze lenni szokott a mérnökbulin történtek szigorúan hadititok számba mennek, úgyhogy erről én szem szólhatok. Minden esetre a móka fokáról zengjen itt pár képecske :)





II. Támadnak a zsizsik:

Ezt a címet igazából csak azért adtam hogy felkeltsem az érdeklődéseteket. A mások kimaradt esemény a tizenegyedik hét vad eseményiről szólna. Ez egyrészt azért sikadtt el a végtelenbe, mert itt már zúzosan forogtak az egyetemi fogaskerekek, s régi szokás szerint hemzsegtek a zárthelyiszüreti mókázások :) Persze a nagy hajtásba azért akadt idő pihenésre is, s hogy ne haggyuk ki a kihagyhatatlant. 
  Ekkor kopogtatott be előszőr albérletünkbe az ékes poliampid fröccsöntött palackba zárt borocska :) Ami aztán annyira jól érezte magát nálunk hogy visszatérő vendég lett :) 
  S mint ahogy lenni szokott, nővérem is elmaradhatatlan része volt mérnöki hülyeségünk felfogásának, s vele töltöttük ezt a humortól sem mentes éjszakát. 
 S hogy csak felcsillantsak párat az epilógia fonalából, ekkor jártunk úgy hogy a partyba túl korán érkeztünk :) illetve Kedvesem is ekkor adott nekem 2 percet hogy a Lapos tanszékhez érjek :) 
  Aztán ezen fogalmazványok meg is nevetették a társaságot :) S többek között erre a bűvös szerdai napra esett az is hogy a lefekvéshez készülődve Kedvesem olyan szépen  cirógatott szavaival :)


>

Blogger találkozó avagy Nándis-Petyás-Vicus összejövetel:

Sokféle kép megnevezhetném ezt az eseményt. Régóta tervbe volt már véve egy nagyszabású Víztorony utcai rendezvény, amivel többek között nem kisebb emberek kerestek már fel mint Big kollega úr, aki szintén hivatalos volt erre a meetingre :) 
 Ez amolyan össznépi mulatságként volt beharangozva, aztán egy kétnapos dzsemburira szelidült, minden estre jó volt lazítani a sráccokkal. S külön öröm volt hogy Nándi pár napot vendégeskedett nálunk, sajnos üröm is került az örömbe, ugyanis ekkor fejezte abba Tescos pályafutását, s ugrott csukafejest az állástalanságba. Remélem 010, szerencsét hoz neked ebben is.
  De vissza a tárgyhoz, szóval többek között ezek miatt csőbőrültünk össze, s alakítottunk valami nagyon figurás estét. Ekkor vettük fel a vizipipa ürügyén előszőr a szomszéd lányokkal a kapcsolatot. Valahogy varázsuk egy nap alatt szerte is foszlott :) 
  De mindenképpen emlékezetes mulatozást csaptunk azon a hétvégén. Pénteken Nándival ketten, a régi idők emlékére érkeztünk a Bahnhof vágányaira, s nem tolatást végeztünk, hanem élveztük az élet habos oldalát. Ekkor tapasztaltuk meglepően hogy a Győri Maci már nem sörrel készülve alkot kevercset, hanem már borral. Ez valószínleg amúgy a válság miatt lehet így,mert a termelői bor jóval alatta van a termelői sör áránál :) Úgyhogy minden okkal történik :)
  Lényeg a lényeg hogy kár lenne elsinkófálni a dolgot, így hát a felejthetelen partit köszönöm nektek fiúk és nővérem, s bánhatja aki nem jött el. (virtuális dorgálás)





III. Gépészkedés:

Tulajdonképpen nagyon élveztem ezt a folyamatot, mert hát belepislanthattam a szerelés művészetébe, amolyan szerelés anyagmozgatás berkein kívül. Mindig is szerettem bügykölészni, s Larionnal még élvezetesebb volt, s hogy segíthettem neki a TMDK munkájában. S hogy mit is szereltünk szét?! Hát egy Skoda váltót, s egy kis leleménnyel gazdaságosabb üzemre állítottuk át.
  Nagyon jó élmény volt még a jó hangulatú szerelőcsapat azaz Jonny meg én, s hogy dukumentálhattam az eseményeket :) Már csak szakmai előrelépésünk miatt is. :) Pozitivumként emelném még ki hogy az egyetem oktatói nagyon segítő jobbot nyújtottak nekünk a felmerülő problémáinkal. 
  Ott van pl a fogaskerék lehúzása a légkulcsal, vagy a biológiai mosó használata, amiből anno Járművek órán csorgathattuk a nyálunkat.
  Szóval jó volt ez a kis bütykölődés, de mivel nem vagyok szakbarbár, így ennek sem szenteltem nagy figyelmet. A szerelésnek még lesz folytatása, mert a szétbreznyelt váltót, a tavaszi félesztendőben össze is kell szerelnünk :D





IV. Évforduló: 

Győr
2009.december 7 (hivatalosan november 26)

Nagyon sajnálom hogy végül ez a fontos esemény is a slip áldozata lett,. Persze valahol tervszerűen sikassztottam el beszámolni róla. S hogy miért? Egyrészt mert van amiről a blog is hallgat :) Másrészről pedig azért mert úgy éreztem a Kedvesemmel töltött egy év, arra is rávilágított hogy nem szeret a blogom közkincs lenni (Pedig szerintem nincs ebben semmi rossz, s akár hogy is megígértem h igyekszem kihagyni ez szinte lehetetlen, mert átszövi a mindennapjaimat.) 
  Többek között aztán azért is hagytam ki, mert az évforduló olyan meghitt s bensőséges volt, úgyhogy talán azért nem is jegyeztem le ide, mert azt hiszem akkor valamit veszítene a varázsából. Amúgy az évforduló milyenségét legjobban a kreatív,egyedi, és meghitt ajándékok tették ennyire bensőségessé. 
  S ha már évforduló, nem mehetek el anélkül hogy megköszönjem Timinek, s Matyinak a segítséget, nagyon jó munkát végeztek :) S köszönöm nekik a szívességet, nélkülük nem sikerült volna :)





V. Évadzáró fergeteg:

Ez is amolyan férfiú mulatság volt, mert hát ahogy illik meg kell nyitni egy évet, s le is kell zárni a szemesztert. A két heti mulatság, sem kapott külön hasábokat blogomon. 
  Ezen az estén méltóképp elköszöntünk az mögöttünk álló félévtől, s amolyan vezeklésként meggyóntük hibáinkat, amiben ismét bővelkedtünk. Ittunk Hajmi járműszerkezetes sikereire, s arra hogy szerényésgem átáramolt hőáramból, illetve menet közben hozzácsaptuk még a motorok sikert is.
  Ádám, Bazsi és kis csapatunk hamar jó hangulatot varázsolt a nagyszobába, s az is kiderült hogy a megpimpósodni kezdő kancsós bort, hogy tudjuk riszájszlingolni. Így a bor nem veszett el csak átalakult :) S mi pedig mézes forralt bor formájában szervíroztuk  :) S ha Bandi nem kottyantja el hogy bizony nem volt minden rendelleneségtől mentes az itóka, szerintem nem tűnik fel senkinek.
  Nagyon sokat nevettünk ezen az estén, s igazi haveri feeling kerekedett. Sok sok fehérvári storry került elő, s fogtuk  a hasunkat ismerőseink félrelépésein :) Az előadásmód elsőprő volt :) 
  Kiderült az is hogy tipmixen nem fog Ádám meggazdagodni, s bezsebeltük Bandi nyári meghívását is. Úgyhogy nyáron ismét Balaton :) 
  A party aztán elhagyva albérletünket hanyatlasnák indult, mert hát ilyenkor már mindenki előszedi a sublótból a könyvecskéit, s inkább becsületére tanulásba kezd. 
  Azonban a fergeteges laki hangulat miatt, megérdemel pár szót. :)






Azt hisszem ezzel már teljes az a bizonyos Dodi perspektíva. Így felkerült minden blogomba, s a szemeszter nagyobb eseményeit is felvedtem előttetek. Elégedetten akasztom majd szögre blogom pennáját egy ideig :) Mint ahogy Big kollega úgy januárban én is elvonulok kicsit, s renegátként bújom a jegyzeteimet :) 
  Addig is morzsolgassátok régebbi írásaimat. Remélem szórakoztatónak találtátok ezt a kis írást is. Hamarosan még jelentkezek az évzáró "kavalkáddal" de ez még meglepi atrakció :) Szóval TOP SECRET.
  Köszönöm a türelmes végigolvasást, a mihamarabbi viszontolvasásig legyetek jók, vigyázzatok magatokra, élvezzétek a téli nyarat, és egymás társaságát. 
  A hárompúlusú asszinkron motor kísérjen utatotokon az év hátralévő napján.  A következő írásomig sziasztok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése